Ingezonden persbericht




Persbericht

Maarsbergen, 19 december 2008

Al 300.000 abonnees voor live Eredivisie voetbal EREDIVISIE LIVE
GROEIT GESTAAG DOOR

Het aantal abonnees van Eredivisie Live, het voetbalkanaal van de clubs, blijft gestaag doorgroeien. Ongeveer vier maanden na de start van de competitie zijn er inmiddels 300.000 abonnementen afgesloten, een forse groei van 50%.

De directie van de Eredivisie CV, bestaande uit Alex Tielbeke en Frank Rutten, is zeer tevreden over de ontwikkeling van Eredivisie Live. Frank Rutten: "Na de vliegende start van Eredivisie Live, met 200.000 abonnees in de eerste maand, heeft de groei zich de afgelopen weken gestaag doorgezet. Nu de winterstop nadert hebben al 300.000 huishoudens een abonnement op Eredivisie Live, wat een groei betekent van maar liefst 50% ten opzichte van september." Alex Tielbeke vult aan: "Bovendien hebben we er vertrouwen in dat we dit seizoen nóg een stap voorwaarts kunnen maken want de Eredivisie is onvoorspelbaar en spannender dan ooit. De winterstop is een ideaal moment om alsnog in te stappen en de ontknoping van de competitie live te beleven vanaf je eigen tribune in de huiskamer."

Eredivisie Live heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot hét nationale voetbalkanaal, van de clubs en voor de fans. Met een succesvolle start achter de rug blijft de blik nu naar voren gericht. Frank Rutten: "We liggen op dit moment uitstekend op schema. Wat veel vertrouwen biedt is dat zowel het bereik als het gebruik van digitale televisie een alsmaar stijgende lijn vertoont en die ontwikkeling is onomkeerbaar. Daar zullen we ook in de toekomst van kunnen profiteren. We zijn overduidelijk op de goede weg maar na vijf jaar zullen we pas echt weten waar we staan."

Eredivisie Live is ontstaan vanuit de beslissing van de Eredivisie clubs om voor de exploitatie van de live wedstrijden een eigen kanaal op te zetten. De clubs zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met Endemol, dat als minderheidsaandeelhouder tot het initiatief toetrad. Voor het pakket TV samenvattingen en radio is voor een periode van vijf jaar een akkoord bereikt met de NOS.

Eredivisie Live

Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie clubs en Endemol, voor iedereen en in heel Nederland te zien. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan. De focus van de uitzendingen ligt op de speelrondes in het weekend, maar naast de live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie vrouwen, de mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld en drie keer per week een vers `Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws over alle clubs. Van maandag tot en met donderdag bespreken Johan Derksen en Wilfred Genee de actuele stand van voetbalzaken in `Doordekken'. Iedere maandag presenteert Jan Joost van Gangelen het live programma `Sport aan Tafel' waarin ruimschoots wordt teruggeblikt op het speelweekend met de gasten die er toe doen en de Britse sportpresentator Gary Lineker zijn visie op de Eredivisie(spelers) geeft.


Ingezonden persbericht