Siemens

Zoetermeer, 19 december 2008

Persinformatie

Onderzoek van Natuur en Milieu wijst uit:
Siemens één van de weinige aanbieders van zuinige wasdrogers

Uit de 'Wasdroger top 10', een onderzoek dat Stichting Natuur en Milieu deed naar energiezuinige wasdrogers, blijkt dat Siemens een van de weinige aanbieders van echt energiezuinige wasdrogers is. Siemens introduceerde onlangs een nieuwe label A condensdroger, die dankzij de innovatieve warmtepomptechniek 40 procent minder energie verbruikt dan andere warmtepompdrogers in energieklasse A op de markt. Uniek is bovendien dat deze wasdroger zuinig blijft, door een slim zelfreinigende functie bij elke droogbeurt. Ook nog na 1000 droogbeurten!

De nieuwe label A droger van Siemens heeft de beproefde warmtepomptechniek nog verder verbeterd, waardoor het energieverbruik wordt teruggedrongen met maar liefst 40 procent. Bij de huidige elektriciteitstarieven is dat al snel in de portemonnee te merken.

Om een wasdroger op het optimale energiezuinige peil te houden, dient het droogsysteem (de condensor) steeds gereinigd te worden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 80% van de wasgoedpluisjes wordt opgevangen in de filter, maar dat de overige 20% het droogsysteem vervuilt, wat voor warmteverlies en dus toenemend energieverbruik zorgt. Om het systeem pluisvrij te houden en de gebruiker onderhoud te besparen heeft Siemens de label A condensdroger uitgerust met een automatische zelfreinigingfunctie. De droger is daarmee de enige droger op de markt waarbij de condensor bij elke droogbeurt automatisch, grondig wordt gereinigd met gebruikmaking van af te voeren condenswater.


* = uitgevoerd door BSH GmbH, voorjaar 2008

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of het infocentrum 070-3331234

Voor meer informatie over het onderzoek van Stichting Natuur en Milieu: http://www.snm.nl/page.php?pageID=88&itemID=4641.