PKGO Positief over ontwikkelingen gastouderopvang


HEINO, 20081219 -- Vandaag bespreekt Staatssecretaris Dijksma in het Kabinet over een nieuwe regeling waarmee minder diep in de gastouderregeling wordt gesneden dan in april van dit jaar door het Kabinet bekend werd gemaakt. Het PKGO is blij met deze aanpassing van het voorgenomen beleid en ziet dit als een direct resultaat van het actieve meedenken met de Staatssecretaris in de afgelopen 8 maanden. Het is belangrijk dat de gastouderopvang toegankelijk blijft voor de ouders die gedwongen of bewust kiezen voor de flexibiliteit en vertrouwdheid van een gastouder.

Ondanks de vooruitgang die nu is geboekt, blijft het PKGO zich inzetten voor een betere toegankelijkheid van de gastouderopvang in de toekomst. Dit kan gerealiseerd worden door afschaffing van de beruchte 2,50 regeling en verhoging van de 4 euro regeling. Uit onderzoek van het PKGO gepubliceerd in september, bleek namelijk dat een meerderheid van ouders en gastouders stopt met werken indien zij alleen in aanmerking komen voor een vergoeding van 2,50 euro per kind per uur met een maximum van 16 uur per week.
Ook zal het PKGO zich blijven inzetten voor objectieve, heldere en zinvolle kwaliteitseisen aan gastouders en bureaus.

Over het Platform Kwaliteit Gastouderopvang
Het Platform Kwaliteit Gastouderopvang wordt gevormd door vijf grote landelijk werkende gastouderbureaus: Kinop, Flexmoeders, ViaViela, 4Kids en Mr Nosey. Bijna de helft van alle ouders en gastouders in Nederland werkt via deze vijf bureaus. Het platform staat open voor alle gastouderbureaus die de wettelijke eisen op het gebied van gastouderopvang respecteren, zich transparant opstellen voor GGD en belastingdienst en investeren in de kwaliteit van de gastouderopvang. Het PKGO werkt samen met verschillende organisaties aan het behoud van goede en toegankelijke gastouderopvang, waaronder de BKN (Branchevereneniging voor ondernemers in de Kinderopvang).

Platform Kwaliteit Gastouderopvang





Ingezonden persbericht