Randstad HR Solutions ontvangt SAS 70 type II-verklaring


Voor salarisverwerking en administratieve dienstverlening

UTRECHT, 20081219 -- Randstad HR Solutions heeft op 27 november wederom de SAS 70 type II verklaring ontvangen voor salarisverwerking en administratieve dienstverlening. De verklaring, verstrekt door KPMG Accountants, geeft een oordeel over de werking van de interne beheersmaatregelen die zijn getroffen om de kwaliteit van de dienstverlening te borgen. In de huidige markt van HR service centra waar transparantie en vertrouwen in dienstverlening aan belangrijkheid wint, verschaft het SAS 70 type II verklaring een waarborg voor de klant.

Randstad HR Solutions biedt organisaties service en gemak op het gebied van personeels- en salarisadministratie. Het bedrijf dit ver doorgevoerd in de processen binnen haar service centers. Zowel de processen op het gebied van salarisverwerking als de administratieve dienstverlening eromheen worden via de SAS 70 type II verklaring geborgd. Daar waar SAS 70 type I zich beperkt tot een beschrijving van de beheersmaatregelen gaat type II een stap verder en toetst of de maatregelen in de praktijk ook werken.

Andy Verstelle, algemeen directeur Randstad HR Solutions: "Randstad is een dienstverlener pur sang. Wij hebben het klantdenken ver doorgevoerd in onze werkprocessen. Wederom hebben we met SAS 70 type II een bekrachtiging dat onze salarisdienstverlening van een constant hoge kwaliteit is. Dit wordt bevestigd door de 'clean opinion', de hoogst haalbare kwalificatie. Het geeft onze klanten een extra waarborg dat ze deze bedrijfskritische activiteiten met een gerust hart aan ons kunnen toevertrouwen".

In een rapport dat Randstad HR Solutions begin december heeft gepubliceerd zijn deze processen, de toepasbare maatregelen en de mogelijkheid effectiviteit en rendement te beoordelen, opgenomen.

SAS 70 staat voor 'Statement on Auditing Standards number 70, Service Organizations' en is een internationaal geaccepteerde auditingstandaard van het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA). Een SAS 70-rapport geeft gedetailleerd inzicht in de wijze waarop een dienstverlener de beheersing en beveiliging van de aan haar uitbestede diensten heeft geregeld (Type I) en in de praktijk uitvoert (Type II).


Randstad HR Solutions





Ingezonden persbericht