Ingezonden persbericht



- Persinformatie -

Nederlander wil meer luxe en gezelligheid op de camping

Socialisering op vakantie dé trend van 2009

Werkdruk, stress van alle dag, een druk gezinsleven... Soms is het tijd om de klok even stil te zetten en tijd voor elkaar te maken. Althans, als het aan een ruime meerderheid van de Nederlanders ligt. Uit een online onderzoek van vakantieaanbieder Vrij Uit blijkt dat de zomervakantie voor veel mensen hèt rustpunt is om met het gezin, familie of goede vrienden gezamenlijk te genieten van de vrije tijd. Daarmee is 'socialisering op vakantie' weer helemaal terug van weggeweest en de vakantietrend voor 2009.

Ruimte
Deze 'vakantiesocialisering' betekent ook dat veel mensen kiezen voor ruimere accommodaties. "Want als opa en oma, de kinderen en kleinkinderen met z'n allen op vakantie gaan, is naast de gezelligheid die het oplevert, de leefruimte van groot belang om het ook gezellig te houden," aldus de ondervraagden. Vrij Uit speelt in op deze trend in door in 2009 campings aan te bieden met bijzonder ruime accommodaties met minimaal drie afzonderlijke slaapkamers. Deze campings worden door Vrij Uit in de brochure en op de website herkenbaar aangegeven met het zogenoemde "XL-logo".

Luxueus kamperen
Ondanks mindere economische tijden, is de vraag naar luxe nog nooit zo groot geweest. Voor de ondervraagden betekent kamperen de vrijheid van het buitenleven, maar wel gecombineerd met het comfort van thuis. Vrij Uit biedt voor de zomer van 2009 op tal van locaties van luxe stacaravans, chalets of bungalows voorzien van bijvoorbeeld twee badkamers, airconditioning en magnetron.

Vroege boekbaarheid en breed aanbod
Vrij Uit, marktleider in autovakanties, biedt voor zomer 2009 wederom een zeer breed scala aan campingvakanties in onder meer Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië, allen uitsluitend op 3 tot 5 sterren campings. Met de vroege boekbaarheid, is de consument zeker van een plek in het altijd populaire en drukke hoogseizoen. Vrij Uit biedt al een XL stacaravan (8 personen) voor ¤ 31,- per nacht. Vrij Uit vakanties zijn te boeken via het reisbureau of www.vrijuit.nl.

Hoofddorp, 19 december 2008


---