Gemeente Maastricht

Gemeente Maastricht: Denk mee over de toekomst van het ENCI-gebied!

In het komend jaar maken de gemeente, provincie en ENCI plannen voor het ENCI-gebied. Er moet een visie op de toekomst komen voor de groeve en voor het bedrijventerrein. Deze visie wordt eind 2009 vastgesteld in een Plan van Transformatie. Wilt u meedenken over dit gebied? Lever dan uw ideeën aan of kom naar de bijeenkomsten in januari en februari.

Niet alleen de gemeente, provincie en ENCI buigen zich vanaf januari 2009 over de toekomst van ENCIgebied. Ook Maastrichtse burgers, ondernemers, vertegenwoordigers van kunst- en cultuursector, horeca, wetenschap en onderwijs, natuurorganisaties en andere belangengroepen worden uitgenodigd om creatief mee te denken. Kortom, iedereen die het ENCI-gebied lief heeft, is van harte welkom.

U kunt uw ideeën inbrengen tijdens drie bijeenkomsten:


1. kennismakings- en inspiratie-excursie op zaterdag 10 januari. Aanvang naar keuze om 9.30 uur of om 12.30 uur
2. een atelieravond op donderdag 15 januari, aanvang 18.30 uur
3. een vervolgavond op donderdag 12 februari, aanvang 18.30 uur

In deze bijeenkomsten krijgt u onder meer informatie over het gebied en de visies op de toekomst tot nu toe. Verder kunt u in kleine groepen met deskundige ondersteuning werken aan het ontwikkelen van nieuwe, creatieve ideeën. Omdat de bijeenkomsten sterk met elkaar samenhangen, is het gewenst dat u probeert alle drie de dagen aanwezig te zijn. Bij de bijeenkomsten is plaats voor maximaal honderd mensen. Daarom werken wij op basis van aanmelding. Wij streven hierbij naar een zo breed mogelijke samenstelling van de groepen. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten bij de projectleider Victor Coenen, v.coenen@ameco-ut.nl.

Dit kan tot 7 januari, 17.00 uur. Graag met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en eventueel de organisatie die u vertegenwoordigt. Deze gegevens worden gebruikt om u op de hoogte te houden van projectresultaten en u eventueel stukken per post te kunnen sturen. Na aanmelding krijgt u een bevestiging en meer informatie over de locaties van de bijeenkomsten. De bevestiging geldt ook als toegangsbewijs.

Daarnaast nodigen wij Maastrichtenaren van harte uit om hun ideeën op papier te zetten, bij voorkeur in beelden, schetsen, tekeningen en foto's, eventueel met korte begeleidende teksten. Wij proberen deze een plaats te geven in de bijeenkomsten en op de website die medio januari in de lucht komt. Om de verspreiding en plaatsing op internet te vergemakkelijken, vragen we u uw ideeën digitaal aan te leveren.

De ideeën die in deze fase naar voren komen, worden vertaald naar circa drie varianten. Rond 1 maart verschijnen deze in de zogenaamde Variantenschets. Op basis van deze schets wordt vervolgens één voorkeursvariant samengesteld, die na 1 juni verder wordt uitgewerkt tot het Plan van Transformatie. Ook bij dat proces wordt u als burger betrokken.