Prins Bernhard Cultuurfonds



---

20 december 2008, Amsterdam

Ivo Opstelten krijgt CultuurFonds op Naam cadeau

Oud-burgemeester Ivo Opstelten heeft bij zijn afscheid als burgemeester op zaterdag 20 december jl. in de Doelen een Cultuurfonds op Naam cadeau gekregen: het Ivo Opstelten Rotterdam Fonds. De doelstelling van het nieuwe fonds luidt: het ondersteunen van projecten in Rotterdam op het terrein van cultuureducatie, met name gericht op stimuleren van cultuurparticipatie en community art in de wijken. Er kunnen vele redenen zijn een fonds op naam in te stellen, bijvoorbeeld om iemand te eren. Het fonds op naam van Ivo Opstelten is wat dat betreft uniek, want nog niet eerder werd een fonds als afscheidscadeau geschonken.

Oud-burgemeester Ivo Opstelten heeft bij zijn afscheidsconcert op zaterdag 20 december jl. in de Doelen een Cultuurfonds op Naam cadeau gekregen. Ivo Opstelten heeft zich altijd betrokken getoond bij de jeugd van Rotterdam en de Rotterdamse kunst en cultuur. Bij dit cadeau, het Ivo Opstelten Rotterdam Fonds, komen deze werelden samen. Met dit fonds worden projecten ondersteund op het gebied van cultuureducatie in Rotterdam. De aandacht ligt hierbij vooral op het stimuleren van cultuurparticipatie en community-art in de woonwijken. Het Ivo Opstelten Rotterdam Fonds is ingesteld door de Gemeente Rotterdam en wordt beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Ivo Opstelten Rotterdam Fonds heeft een regionale doelstelling. De aanvragen worden behandeld door de afdeling Zuid-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hiermee heeft het Cultuurfonds dus een goed zicht op de projecten in Rotterdam en de uitvoering ervan. De heer Opstelten zal periodiek op de hoogte worden gebracht van de bestedingen die worden gedaan uit zijn fonds.

Er kunnen vele redenen zijn een fonds op naam in te stellen, bijvoorbeeld om iemand te eren. Het fonds op naam van Ivo Opstelten is wat dat betreft uniek, want nog niet eerder is een fonds als afscheidscadeau geschonken.

* 2009