Gemeente Ermelo


Snelzwemcursus

Snelzwemcursus in de kerstvakantie

Als u uw kind wilt laten leren zwemmen, bent u daar, uitgaande van wekelijkse lessen, geruime tijd mee bezig. Voor veel ouders en kinderen is dit een hele opgave.

Er is een mogelijkheid bij Calluna om het sneller te gaan doen

In de zomervakantie is er weer een "SNELZWEMCURSUS" . Kinderen krijgen gedurende 9 dagen zwemles van 8.00 - 12.00 uur, uiteraard met pauzes. Bij voldoende deelname start de cursus op zaterdag 20 december 2008 en duurt tot en met vrijdag 2 januari
2009.

In een klein groepje van ongeveer 9 kinderen, wordt er onder leiding van een ervaren zweminstructrice, intensief geoefend. Wij garanderen dat uw kind na afloop van deze cursus, al dan niet met drijfmiddel, van de kant kan springen, schoolslag en rugslag zwemt en kan watertrappen. Ook beheersen zij dan de beginselen van borst- en rugcrawl. Uiteraard wordt er toegewerkt naar de eisen van het A diploma van het ZWEM ABC. Mochten er kinderen aan deze eisen voldoen, dan wordt er op vrijdag 2 januari 2009 voor het diploma afgezwommen. Wij vermelden wel dat dit niet alle deelnemers daarvoor in aanmerking komen.

Kinderen die nog niet aan de eisen van het diploma voldoen stromen direct na de zomervakantie door in onze particuliere zwemlessen ( 2 x
1 uur per week.) Wilt u er rekening mee houden dat u, na deze cursus, op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag verder gaat!

De kosten voor deze cursus bedragen EUR425,00, dit is inclusief eventuele vervolglessen. Deze zijn nodig voor het behalen van het A-diploma. De kosten voor het diplomazwemmen zijn hierbij inbegrepen.

De minimumleeftijd voor aanmelding is 5 jaar en tijdens een testles wordt er bekeken of uw kind geschikt is voor deze cursus. Deze intensieve manier van zwemmen leren vraagt van uw kind enkele specifieke vaardigheden. Deze zijn nodig om de cursus voor uw kind succesvol te laten verlopen.

Uitgangspunt hierbij is dat uw kind watervrij is, dus durft te springen, te drijven en hoofd onder water durft te doen. De testles vindt plaats op vrijdag 28 november 2008 van 18.00 uur - 18.45 uur. U kunt uw kind opgeven aan de balie. De cursuskosten moet u direct, aansluitend aan de testles, op vrijdag 28 november a.s. betalen.