Junkie XL genomineerd voor Grammy Award

04/12/2008 13:21

Booij, Klusman en Van Bruggen

Junkie XL genomineerd voor Grammy Award

De Nederlandse muzikant en producer Tom Holkenborg, alias Junkie XL, is voor 2008 genomineerd voor een Grammy Award in de categorie 'Best Remix'. De prestigieuze 'Grammys' worden elk jaar uitgereikt in tal van categorieën en gelden als hoogste muzikale onderscheiding wereldwijd. Holkenborg dingt mee met zijn remix van het nummer '4 minutes' van Madonna (feat. Justin Timberlake). De Grammys worden op 8 februari 2009 uitgereikt in zijn woonplaats Los Angeles.

Holkenborg maakte al eerder remixes voor grote artiesten. Hij werd wereldberoemd met zijn bewerking van 'A little less conversation' van Elvis Prestley. Onder anderen Britney Spears, Coldplay en Scissor Sisters vroegen Holkenborg hun muziek onder handen te nemen. 'Steeds meer artiesten laten remixes maken van hun eigen muziek. Het is ondertussen een genre op zich. Voor mij als muzikant én producer is het fantastisch om op deze manier met muziek bezig te zijn. Ik kan daardoor vrijelijk in allerlei stijlen werken. En als ik daarmee dan ook nog mee ding naar een Grammy Award dan is dat helemaal te gek natuurlijk!', aldus Holkenborg.

Eerder dit jaar gunde Holkenborg in het programma 'De Wereld Draait Door' een kijkje in de keuken van het remixen. Hij liet live zien hoe hij '4 minutes' onder handen nam. Dat fragment is te zien op http://nl.youtube.com/watch?v=6y5pBv42amA.

Holkenborg treedt op 20 december op in Vera (Groningen) en tijdens oud en nieuw op de Erasmusbrug in Rotterdam. Daarna gaat hij voor langere tijd de studio in om te werken aan nieuw materiaal.





http://www.junkiexl.com


Noot voor de redactie:


Noot voor redacties