Evangelische Omroep

DE BEST GEKLEDE PRINSES IN BLAUW BLOED

Blauw Bloed, zaterdag 20 december 2008, 19:20 uur, Nederland 2

Felle kleurcombinaties, stijlvolle galajurken en geruststellende mantelpakjes. Het afgelopen jaar heeft het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed heel wat koninklijke outfits voorbij laten komen. Zaterdag blikt het programma nog één keer terug op de kleding van de afgelopen maanden. Welke prinses ging er het best gekleed in 2008? Couturier Paul Schulten en Cecile Narinx, de hoofdredacteur van de glossy 'Elle', kiezen hun favoriet. Kijk voor meer info op www.eo.nl/blauwbloed

Volgende week is het weer Kerst. Een feest vol tradities. En één van die tradities is dat koningin Beatrix haar jaarlijkse televisietoespraak houdt. Het is het enige moment in het jaar dat de koningin haar eigen mening kan geven. En ook haar collega's in Engeland en België gebruiken de kerstrede om hun licht over de actualiteit te laten schijnen. In Blauw Bloed is Rudolf Geel te gast die alle kersttoespraken van koningin Beatrix onderzocht.

En verder aandacht voor het vervolg van de dramaserie Juliana die vanaf 5 januari op de Nederlandse televisie te zien is. In Blauw Bloed alvast een vooruitblik en een blik achter de schermen. In de tweede serie Juliana staan de jaren veertig en vijftig centraal. Het is één van de heftigste perioden uit het leven van koningin Juliana waarin ook haar huwelijk met Prins Bernhard in zwaar weer belandde.

Ze zijn het wel gewend om het hun gasten, van rijk tot arm, naar de zin te maken. Maar hoe hoor je nu eigenlijk een koningin te ontvangen? Die vraag hebben ze zich de afgelopen maanden ongetwijfeld gesteld op de Hoge Hotelschool in Breda. De afgelopen twee jaar is de school voor miljoenen verbouwd en woensdag was het tijd voor een officiële en koninklijke opening door niemand minder dan Hare Majesteit koningin Beatrix.

Let op! In verband met 'Korenslag' begint deze aflevering van Blauw Bloed een kwartier eerder dan normaal. Vanaf 19:20 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


---
Noot voor redactie,