Nederlandse titelstrijd kunstrijden belooft spanning en spektakel

17/12/2008 17:12

KNSB

HOOGLAND - Op 20 en 21 december 2008 zal schaatsmekka Thialf het domein zijn van de Nederlandse kunstrijders. In Heerenveen worden dan de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden gehouden. Het belooft een spannend toernooi te worden waar ondermeer aanstormende talenten als Manouk Gijsman en Eva Lim de strijd aangaan met routinier Karen Venhuizen.

De 16-jarige Gijsman heeft in het Duitse Dortmund eerder deze maand het Nederlands puntenrecord, dat lange tijd in handen was van Venhuizen, met maar liefst zes punten scherper gezet. De 24-jarige Venhuizen zal er echter op gebrand zijn zich in 'haar' Thialf te revancheren. In dat geval zou de leading lady van het kunstrijden haar tiende titel op rij pakken, een unieke reeks voor de Heerenveense die eerder dit jaar nog maanden lang uit de running was wegens een zenuwaandoening.

In de voorrondes op dit kampioenschap bleken ook in de jongere leeftijdsklassen de persoonlijke records dicht bij elkaar te liggen. Naast het solorijden staat tevens de spectaculaire discipline paarrijden op het programma. De koppels Rachel en Dmitry Epstein en Marylie Jorg en Ben Koenderink zetten met hun medailles eerder dit seizoen het Nederlandse paarrijden op de internationale kaart.

Op knsb.nl is een flyer te downloaden voor gratis entree. Ook het programma is hier te vinden.





http://www.knsb.nl