Scouts verspreiden een zee van licht

18/12/2008 12:23

Scouting Nederland

LEUSDEN, 18 december 2008 - Op zaterdag 20 december omstreeks 11.15 uur komen ruim 300 scouts naar de stationshal van Utrecht Centraal om het vredeslicht op te halen en te verspreiden als teken van vrede en vriendschap.

Al meer dan 20 jaar wordt jaarlijks in Bethlehem het vredeslicht ontstoken, waarna kinderen en jongeren uit allerlei landen het verspreiden over de hele wereld. Hierdoor vormen zij een keten van licht als teken van vrede en vriendschap. Ook Nederlandse scouts dragen bij aan dit initiatief. Op 11 december is een aantal jeugdleden van Scouting Nederland naar Wenen gereisd om het vredeslicht op te halen, waarna scouts het vredeslicht in Nederland verspreiden.

Op zaterdag 20 december komt het vredeslicht aan op het centraal station van Utrecht, waar het wordt doorgegeven aan andere scouts. Om reizigers attent te maken op dit evenement, maken de scouts in de stationshal een grote kerstboom van licht. Willemien Meershoek, directeur van Scouting Nederland steekt samen met Bert van Mourik, locatiemanager Utrecht en omstreken van de Nederlandse Spoorwegen de piek (een grote lantaarn) aan met het vuur dat uit Wenen is opgehaald. NS ondersteunt dit initiatief en sponsort het evenement.

Na het ontsteken van het licht in de kerstboom vertrekken de Scoutinggroepen per trein naar de eigen woonplaats. Ze nemen het vredeslicht mee in een stormlantaarn om het vredeslicht verder in Nederland te verspreiden. Scoutinggroepen gebruiken het vredeslicht om in hun gemeente mensen te bedanken, zoals bewoners van de wijk waarin het Scoutinggebouw staat, gemeentes voor hun subsidies, donateurs en/of andere samenwerkingspartners.

www.vredeslicht.nl





http://www.vredeslicht.nl