Ingezonden persbericht

Persbericht

Datum: 12 december 2008

Kerstactiviteiten in het Keringhuis 20 december t/m 4 januari

Geef de dijk een kleurtje

Hoek van Holland ­ In de kerstperiode heeft het Keringhuis, Publiekscentrum Water diverse activiteiten op het programma staan. Van 20 december 2008 t/m 4 januari 2009 zijn er onder andere speciale kinderrondleidingen waarbij kinderen stenen die gebruikt worden voor dijkversterking kunnen beschilderen. Ook is er voor kinderen en hun (groot-)ouders een kerstpuzzeltocht. Het Keringhuis is een boeiend informatiecentrum voor alle leeftijden en de toegang tot het informatiecentrum is gratis. In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Geef de dijk een kleurtje ­ speciale kinderrondleidingen bij het Keringhuis

Op maandag 22 december en maandag 29 december om 13.30 uur organiseert het Keringhuis speciale kinderrondleidingen. Tijdens de rondleiding wordt uitgelegd hoe de indrukwekkende Maeslantkering werkt, nemen we een kijkje op het terrein en kunnen de kinderen een steen die gebruikt wordt voor dijkversterking beschilderen. Ook worden de kinderen getrakteerd op een hapje en een drankje. De kosten voor de activiteit bedragen 1,70 euro per kind en 3,60 euro per volwassene. Reserveren voor de kinderrondleiding kan telefonisch 0174-511222 of per e-mail info@keringhuis.nl. Er kunnen maximaal 15 kinderen per rondleiding deelnemen, vol is vol.

Extra instaprondleidingen

In de kerstvakantie kunnen volwassenen en kinderen deelnemen aan een instaprondleiding. Tijdens de rondleiding wordt uitgelegd hoe de indrukwekkende Maeslantkering werkt en wat er aan waterbeheer wordt gedaan in de provincie Zuid-Holland. Ook wordt er een bezoek gebracht aan het terrein van de Maeslantkering. De extra instaprondleidingen zijn om 13.30 uur op 20, 21, 24, 26, 27, 28 en 30 december, 3 en 4 januari. In het weekend zijn er meer mogelijkheden. Kijk op de website van het Keringhuis www.keringhuis.nl of bel 0174-511222 voor de actuele tijden. Op 1e kerstdag, 31 december en 1 januari is het Keringhuis gesloten. De kosten voor de rondleiding bedragen 3,60 euro per volwassene en 1,70 euro per kind. Reserveren voor rondleidingen is aanbevolen, vol is vol.

Kerstpuzzeltocht

In de kerstvakantie is er ook een speciale kerstpuzzeltocht waarbij kinderen vragen mogen beantwoorden over de expositie en een kerstbal in kunnen kleuren. Als kinderen de puzzeltocht inleveren bij de balie krijgen ze een leuke verrassing. De kerstpuzzeltocht is gratis af te halen aan de balie.

Over het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen. Dit kan telefonisch 0174-511222 of per e-mail info@keringhuis.nl. Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Dit restaurant is gedurende de winter alleen in de weekenden en op 26 december geopend. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland

telefoon: 0174 - 511 222
email: info@keringhuis.nl

internet: www.keringhuis.nl



Ingezonden persbericht