Ingezonden persbericht


Persbericht
(25-11-2008)

Volleybalmarathon in Amstelveen

SVU Volleybal traint voor langste wedstrijd ooit

De volleyballers van SVU Volleybal zijn al druk aan het oefenen. 20 december aanstaande gaan zij een poging doen in het Guinness Book of Records te komen. Het doel is een volleybalwedstrijd te spelen van 60 uur lang. 60 uur aaneengesloten volleyballen, zonder uit de zaal weg te kunnen, zonder het eigen bedje op te kunnen zoeken. Van zaterdag 20 december om 08.00 uur in de ochtend tot maandag 22 december 20.00 uur in de avond zullen zij door spelen.

Zelfs voor de fanatieke volleyballers van de studentenclub van de Vrije Universiteit is dit een grote uitdaging. "Een lange volleybalwedstrijd wordt best wel eens gespeeld, maar meer dan 2,5 uur zijn we toch echt niet gewend" aldus één van de volleyballers. Dus om de 60 uur zo vlak voor de kerstdagen vol te gaan houden en zo het wereldrecord te verbreken moet er wel even hard geoefend worden. Zondag 30 november gaan de studenten een hele middag op het Sportcentrum VU spelen om aan het idee te wennen.

Met de recordpoging zelf wordt getracht zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Villa Pardoes. Villa Pardoes is een vakantieverblijf, speciaal voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij zorgt er voor dat vele gezinnen een week zonder ziekenhuisbezoeken, dokters, onzekerheid en pijn kunnen hebben!

Alle informatie over deze wereldrecordpoging is te vinden op http://marathon.svuvolleybal.nl