Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De JETIX Winter Spelen gaan zaterdag 20 december voor het grote publiek van start. Jong en oud kunnen tussen 11 en 17 uur naar hartenlust genieten van de winterse activiteiten rondom de ijsbaan en de JETIX Winter Truck. DJ Bee verzorgt in de Winter Truck elk uur een spetterende show waarbij de voetjes van de vloer gaan en kids meedoen aan de quiz `Mutsje op, mutsje af'. In de gigantische Sneeuw Bal staat eveneens een DJ klaar en kan de hele dag volop worden geswingd en gezongen. De waaghalzen kunnen zich uitleven op de Mega Winterbaan: langs een parcours van 25 meter trotseren zij allerlei winterse obstakels, zoals een spiegelgladde ijsbaan, sneeuwtunnels, iglo's en pinguïns.

Van Sneeuwarena tot Magisch Winterbos
De Sneeuwarena - een arena van ruim 70 m² gevuld met sneeuw - is het strijdtoneel van allerlei spannende en avontuurlijke activiteiten, van schatgraven in de sneeuw tot een hindernisbaan. En ook in het Magische Winterbos is van alles te beleven. Hier banen kinderen op ski's met hun ouders een weg langs sneeuw- en rookgordijnen en met sneeuw bedekte dennenbomen om zo leuke opdrachten te vervullen. Op de ijsbaan staan elk uur twee schaatsclinics op het programma. Sita - als winnares van `Sterren dansen op het ijs' - geeft een clinic kunstschaatsen voor de meiden. Voor de jongens is er een ijshockey clinic onder begeleiding van een professionele ijshockeyer. Ook kunnen kids mee doen aan de Wii Wintergames op levensgroot scherm en kunnen zij zich `levend bevroren' laten fotograferen door in de Ice Capture - een enorm blok ijs dat van binnen hol is - te kruipen. Bovendien kunnen zij zich tijdens de Hero Shoot op de foto laten vereeuwigen met hun favoriete JETIX-helden zoals Pucca.

Winterse tournee door heel Nederland
De JETIX Winter Spelen worden uiteraard even spectaculair afgesloten als dat zij zijn begonnen. Dat gebeurt met een fantastische lichtshow en een sensationeel dansspektakel. Tijdens deze slotceremonie, dragen JETIX-karakters Yin en Yang de fakkel onder begeleiding van twee dansers naar de volgende stad. Want de JETIX Winter Spelen gaan op tournee door Nederland en doen na Almere nog vier andere steden aan. Op 22 december geven Yin Yang de symbolische vlam door aan Eindhoven, waarna de winterse karavaan nog naar Enschede (30 december), Zoetermeer (1 januari) en Zwolle (3 januari) afreist.

EINDE PERSBERICHT