Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 356 HZ
Datum: 18 december 2008

Fries Jeugd Parlement lanceert tv-spot over alcoholmisbruik

Jongeren in Fryslân hebben een tv-spot gemaakt over de gevaren van overmatig alcoholgebruik door jongeren. De spot is een initiatief van het Fries Jeugd Parlement en is ontwikkeld door en voor jongeren. Het filmpje is vanaf 20 december op de buis te zien bij Omrop Fryslân. Provincie Fryslân heeft het initiatief financieel ondersteund.

Met de tv-spot willen de makers jongeren choqueren en confronteren met de gevaren van alcohol. Drankmisbruik onder jongeren staat hoog op de maatschappelijke en politieke agenda. Verschillende gemeenten in Fryslân hebben al maatregelen aangekondigd om het alcoholprobleem aan te pakken en de provincie Fryslân is bezig met een Fries Jeugd en Alcoholbeleid, een meerjarenprogramma om aandacht te besteden aan de jeugd en alcoholproblematiek.

Het filmpje is tot stand gekomen in samenwerking met politie, ambulancedienst en het Medisch Centrum Leeuwarden. De jongeren uit het Fries Jeugd Parlement hebben de spot zelf ontwikkeld. De realisatie is verzorgd door de bureaus Present Promotions, Jonge Helden en D'Drive uit Leeuwarden. Omrop Fryslân gaat de tv-spot gedurende twee weken tachtig keer uitzenden.

Project Fries Jeugd en Alcoholbeleid
De televisiespot sluit aan bij de ambities die omschreven staan in het Project Fries Jeugd en Alcoholbeleid dat door de provincie is geïnitieerd. In 2009 wordt er een communicatiecampagne gelanceerd die het alcoholgebruik onder jongeren moet verminderen. Het project wordt ondersteund door de 31 Friese gemeenten, GGD Fryslân, VNN, OM, politie Fryslân en Koninklijke Horeca Nederland, regio Fryslân.




Provincie Friesland