Gemeente Dinkelland




PERSBERICHT

Van: Gerard Flinkers/ Joost Meijer
Datum: 19 december '08
Betreft: Kerspakketten minima

Zaterdag 20 december a.s. gaan raadsleden van Dinkelland zich actief inzetten voor een kerstattentie voor de minima in Dinkelland. Bij de Werkwijzer in Oldenzaal worden ongeveer 130 kerstattenties door raadsleden samengesteld. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de raadsbrede motie dat de minima naast de uitkering van E 50,-- ook een eigen attentie van de gemeente Dinkelland ontvangen. Daarmee geeft de raad uitdrukking aan zijn eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van de minima. Het inpakken start om ongeveer 10.00 uur. De pakketten worden vanaf maandag 22 december door medewerkers van de gemeente uitgedeeld. Dit gebeurt tegelijk met de uitdeling van de gebruikelijke kerstattenties aan oud-personeelsleden.

Toelichting:
Met man en macht is gewerkt aan de uitvoering van de raadsbrede motie van 16 december jl. waarbij het college is gevraagd aan de Dinkellandse minima nog voor de kerst een kerstattentie te (laten) bezorgen. Vanwege het korte tijdsbestek is voor de logistiek aansluiting gezocht bij de actie: "Kerstpakketten tegen stille armoede". De organistoren van deze actie (Ine en Gerard Flinkers) verzorgen de logistieke aspecten zoals inkoop, ompak ruimte,vrijwilligers en transport.

Raadsbreed is een actieve medewerking door de raadsfracties toegezegd. Zaterdag 20 december a.s. zullen vele raadsleden en fractiedeelnemers een actieve bijdrage leveren door het inpakken en transport klaar maken van de pakketten. Daarmee brengt de raad - naast het beschikbaar stellen van de financiële middelen - ook zijn sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van de minima tot uitdrukking. Ook leden van het college van B&W zullen een handje helpen.

Voor de redactie:
. Uiteraard bent u van harte welkom bij de Werkwijzer, Textielstraat 23, Oldenzaal. Vanaf ongeveer 10.00 uur zullen de pakketten worden ingepakt. . Het beste tijdstip voor een foto is vanaf ongeveer 10.30 uur. . Voor nader inlichtingen kunt u bellen met Gerard Flinkers, tel. 06-51720330.


---- --