Description: Op Kandahar Airfield (KAF) in Afghanistan is vandaag een condoleanceregister voor de gesneuvelde sergeant Mark Weijdt geopend. Op deze basis is geschokt gereageerd op het overlijden van deze Nederlandse militair.


Militairen Kandahar Airfield tekenen register

20 december 2008, 11.40 uur

Het condoleanceregister voor sergeant Mark Weijdt op Kandahar Airfield. Op Kandahar Airfield (KAF) in Afghanistan is vandaag een condoleanceregister voor de gesneuvelde sergeant Mark Weijdt geopend. Op deze basis is geschokt gereageerd op het overlijden van deze Nederlandse militair.

Gisteravond heeft de commandant Air Task Force, kolonel René Arns, tijdens een bijzonder appel de Nederlandse militaire gemeenschap op KAF op de hoogte gebracht van het trieste nieuws. Tijdens dit appel werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de omgekomen collega en zijn nabestaanden. Op KAF is per direct tot nader order een aangepast festiviteitenprogramma afgekondigd.

De Nederlandse vlag hangt halfstok.

Op hetzelfde moment dat in Nederland de persconferentie van de Commandant der Strijdkrachten (CDS) plaatsvond, werd het Nederlandse gezelschap op KAF opnieuw bij elkaar geroepen in de Dutch Corner voor een tweede bijzonder appel. Hierbij is de speech van de CDS voorgelezen waarbij de naam van het slachtoffer bekend is gemaakt en een foto werd getoond.