Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 20-12-2008

Alcomobilisten in Drenthe
NOORD SLEEN Vrijdagmiddag bekeurde de politie een 67-jarige inwoner van Benneveld. De man was vanuit de richting Zweeloo de N381 opgereden en wilde de afslag naar t Haantje nemen. Hij verklaarde dat hij de snelheid van de auto wel eens wilde testen en daarbij ongeveer 160 tot 180 km/u had gereden. Hierdoor raakte de man in de slip en via de berm reed hij de sloot in. Hij kwam met de schrik vrij. Tijdens controle bleek hij onder invloed te verkeren. Hij blies 860 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij een rijverbod voor 10 uren kreeg. Er is tevens proces-verbaal opgemaakt. (08-201204)

KLAZIENAVEEN Op de Boterbloem botsten vrijdagavond twee personenautos frontaal op elkaar. De aanrijding ontstond doordat een 34-jarige Klazienavener met zijn auto de bocht uitvloog en op een 41-jarige tegenligster uit dezelfde woonplaats botste. Beiden kwam met de schrik vrij. De man bleek onder invloed van alcohol, 665 ug/l, te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-201262)

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 20-jarige beginnend bestuurder uit Hoogeveen bekeurd. De man werd op de Amalia van Solmsstraat gecontroleerd en blies 360 ug/l. Zijn rijbewijs werd hierna ingevorderd. (08-201289)

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
ZUIDWOLDE Vrijdag vorderde de politie het rijbewijs van een 37-jarige man uit Utrecht in. Hij reed met een snelheid van 174 km/u over de A28. De toegestane snelheid is 120 km/u. (08-201029)

Politieman vangt winkeldief
EMMEN Toen een in privé tijd winkelende Groningse politieman de kreet houdt de dief hoorde, zette hij direct de achtervolging in. In de Hoofdstraat had kort daarvoor een 15-jarig meisje uit Emmen bij een schoenenzaak een paar schoenen in haar tas gestopt. Toen ze echter de tas voor onderzoek aan de winkelier had afgegeven nam ze de benen. Hierop slaakte de winkelier zijn kreet en bedacht de Groningse collega zich geen moment. De jongedame hield er een Halt-proces-verbaal aan over. (08-201144)

Woninginbraken
ASSEN Vrijdag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Pelikaanstraat. Een toegangdeur werd vernield waarna de daders uit de woning een computer met beeldscherm en een flatscreen tv wegnamen. (08-201195)

ASSEN Ook een woning in Het Palet kreeg vrijdag ongewenst bezoek. Een laptop werd ontvreemd evenals een in de garage staande bromfiets. (08-201233)

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Druwerbrink. Door een raamkozijn te vernielen kon de dader naar binnen klimmen. De buit bestond uit een LCD-tv, een laptop en een mobiele telefoon. (08-2013200

Inbraak in voetbalkantine
EMMEN De kantine van de voetbalvereniging Drenthina aan de Oude Roswinkelerweg kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag ongewenst bezoek. Een deur werd opengebroken. Nog niet bekend is of er iets is ontvreemd. (08-201287)

Politie zoekt getuigen berovingen

EMMEN De politie zoekt getuigen van een op vrijdagavond gepleegde beroving. Toen een medewerkster van een bedrijf omstreeks 18.15 uur de dagopbrengst bij de stortkluis van een bank aan de Sterrenkamp wilde storen griste een achter haar langs fietsende man de sealbag met het geld uit haar handen en fietste hard weg. Het gaat om een man die een crèmekleurig sweatshirt met capuchon droeg. Op de achterzijde van het sweatshirt stonden in een boog enkele letters als opschrift. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (08-201220)

HOOGEVEEN Omstreeks 02.00 uur werd een 58-jarige Hoogevener ter hoogte van het Park Dwingeland mishandeld en beroofd. Toen de lopende man onderweg was naar huis werd hij aangesproken door een hem onbekende man die hem plotseling een duw gaf. Hierdoor kwam hij ten val waarna de onbekende hem direct begon te schoppen. Hij dreigde hem dood te zullen schoppen als hij zijn geld niet af zou geven. Uiteindelijk nam de overvaller de benen zonder dat het slachtoffer zijn geld af had gegeven. De overvaller is een manspersoon van ongeveer 1.65 a 1.70 m lengte met kort donker haar. Hij droeg witte sportschoenen en donkere kleding. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (08-201307)

Verdachte van vernieling op heterdaad aangehouden

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie een 22-jarige Hoogevener aangehouden als verdachte van vernieling. Getuigen melden dat de onder invloed van alcohol verkerende man fietsend met een ketting tegen een geparkeerde personenauto en de deur van een bedrijf aan de Dekkerpassage had geslagen. Hierdoor was schade ontstaan. Op de Prins Berhardlaan kwam de slingerend fietsende man de politie tegen en werd aangehouden. Hij werd ingesloten. Zaterdagmorgen kon hij zich niets meer van het gebeuren herinneren. (08-201246)

Kerstman bespringt biergooier
EELDE Tijdens een bedrijfsfeestje aan de Burgemeester J.G. Legroweg heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige uit Amsterdam afkomstige medewerker aangehouden. De Amsterdammer, dronken en als kerstman verkleed, was tijdens een woordenwisseling met een 28-jarige plaatsgenoot door deze met bier in zijn gezicht gegooid. De kerstman besprong hierna zijn rivaal om de nek waarna ze ten val kwamen. De biergooier liep hierbij een flinke hoofdwond op en zijn bril raakte beschadigd. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De kerstman werd ingesloten. (08-201292)

Cafébezoeker aangehouden
MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige inwoner van Vollenhove aangehouden als verdachte van overtreding van de opiumwet. Een oplettend personeelslid van een café aan het Prinsenplein zag dat de jongeman in het toilet stond met een envelopje met daarin wit poeder. Hij werd hierna overgedragen aan de politie. Hij verklaarde in Meppel coke te hebben gekocht. In het café had iemand hem gevraagd of hij iets had waarna hij met deze man naar de toiletten liep. De politie stelt een onderzoek in naar het aangetroffen witte poeder. (08-201301)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280