Nederlandse Tafeltennisbond

League
Revanche voor Heerlen in laatste groepsduel Champions League

Li-Ning/MF Services Heerlen heeft het laatste groepsduel in de Champions League met 3-1 gewonnen. De Heerlense dames, al zeker van de winst in groep B, namen in Kroatie revanche op Mladost Iskon Zagreb. In de halve finales is het Duitse FSV Kroppach de opponent.

Ni Xia Lian nam in de eerste partij brutaal een 2-0 voorsprong tegen Li Yan, die in Heerlen nog haar beide enkelpartijen had gewonnen. Li Yan kwam nog terug tot een vijfde game maar moest toen het hoofd buigen voor de routine van Ni die met 12-10 het eerste punt binnenhaalde. Li Jiao klopte daarna Boros met 3-1 en dus was de pauzestand 0-2.

De enige die geen revanche kon nemen was Karen Opdencamp. De Belgische kampioene verloor tegen de nummer drie van Zagreb, Mirela Durak.

Li Jiao won daarna echter in een mooie partij van Li Yan met 3-1 en bracht daarmee ook de eindstand op 3-1. Li won dus haar beide enkelspelen van twee speelsters waar ze in Heerlen nog van verloren had. Beter kon de revanche niet worden uitgedrukt.

Na afloop was Ni Xialian, die het belangrijke eerste punt scoorde, uitermate tevreden: "Ik wil altijd winnen. We sluiten 2008 goed af en moeten ons nu goed gaan voorbereiden op de halve finales tegen Kroppach. Ik ga in ieder geval twee weken op trainingskamp in China".

FSV Kroppach wordt dus de tegenstander in de halve finale die gespeeld gaat worden op 30 januari (in Duitsland) en op 27 februari of 1 maart (in Heerlen). De andere halve finale gaat tussen Linz (groepswinnaar in groep A) en 3B Berlin.

Uitslagen Europacup

European Champions League, dames groep B
vrij 19 dec: Mladast Iskon Zagreb (Kro) - Li-Ning/MF Services Heerlen:
1-3
vrij 19 dec: 3B Berlin (Dui) - Sterilgarda Castel Gofreddo (Ita): 3-1

Eindstand, voorronde
Champions League, groep B

1. Li-Ning/MF Services Heerlen 6 - 10 (17-9)
2. 3B Berlin (Dui) 6 - 8 (14-10)
3. Sterilgarda Castel Gofreddo (Ita) 6 - 4 (11-14)
4. Mladast Iskon (Kro) 6 - 2 (8-17)

NTTB/HH/Heerlen