Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

Zaltbommel, 20-12-2008 o Vrijdagavond, omstreeks middernacht, hebben agenten vier mannen aangehouden in het centrum van Zaltbommel. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, vernieling en mishandeling.

Vlak voor middernacht kregen dienstdoende agenten een melding van een vechtpartij in een café op de Markt in Zaltbommel. Ter plaatse troffen de agenten een beveiligingsmedewerker van het café aan. Hij vertelde dat een groep mannen al de hele avond voor onrust zorgde en vernielingen aanrichtten in het café. Toen hij hen aansprak op hun gedrag werd hij door één van de verdachten bedreigd met een steekwapen en mishandeld door deze en de andere verdachte mannen.

Aanhoudingen

Op aanwijzing van de beveiligingsmedewerker konden de agenten de vier verdachten aanhouden. Eerst werden twee verdachten, een 33-jarige man uit Haaften en een 24-jarige man uit Ammerzoden, aangehouden. De derde verdachte, een 20-jarige man uit Zuilichem, liep in eerste instantie weg, maar kon na een korte achtervolging tevens worden aangehouden. De laatste verdachte, een 33-jarige man uit Zaltbommel, was een ander café in gegaan, maar is later ook aangehouden. De vier verdachten zijn overgebracht naar het bureau in Tiel. De politie doet onderzoek naar de zaak.

(15)

Laatst gewijzigd 20-12-2008 12:04 | © Regio Gelderland-Zuid |