Nedgame opent zevende gameshop in Nijmegen


NIJMEGEN, 20081218 -- Het begon allemaal op 15-jarige leeftijd met een paar computerspelletjes die hij kocht van vriendjes, inmiddels 15 jaar later opent Niels Thomassen samen met zakenpartner Erik Huizinga op 20 december 2008 de zevende winkel in hartje centrum Nijmegen aan de Mr. Hermanstraat 3 en 9.

"Allemaal begonnen als hobby," zegt Thomassen vol trots. "Als kind was ik altijd al gefascineerd door alles op het gebied van videogames, ik weet nog goed hoe ik mij dagelang kon vermaken met mijn allereerste Nintendo."

Tomassen vertelt verder:
"Eigenlijk kwam ik op het idee om mijn eigen bedrijfje te beginnen toen ik mijn oude spelcomputer te koop had staan in een regionaal krantje, ik weet nog goed dat de telefoon de hele dag roodgloeiend stond, mijn ouders werden er helemaal gek van! Ik had mijn oude Nintendo wel 20x kunnen verkopen denk ik. Door deze gebeurtenis ontstond het besef dat er enorm veel vraag bestond naar tweedehands computerspelletjes.
Ik begon op mijn zolderkamertje met wat spelletjes die ik had gekocht van vriendjes, ik zette een kleine advertentie `spelcomputers te koop gevraagd' Mijn kamer werd al snel ingericht als kleine winkel, mensen konden bellen om langs te komen en een spelletje waar ze op uitgekeken waren ruilen voor een ander spelletje tegen een kleine vergoeding."

Op zijn 19e was het dan zover, de eerste winkel werd geopend in voormalig woonplaats Groningen, een leuk pandje aan de rand van het centrum.
"De eerste weken waren moeilijk, ik dacht; waar ben ik aan begonnnen! Maar niet veel later begon het drukker te worden en kwam de loop er in. Ik stopte met mijn markten en het was tijd voor mijn eerste personeel!"

"Na een jaar ging ik kijken naar verdere uitbreiding, min of meer op de bonnefooi ging ik naar wat steden en kwam in Apeldoorn terecht waar ik een leuk pandje zag. Nog geen week later was het huurcontract getekend!"
"Samen met wat vrienden van school timmerden we de winkel in elkaar, we sliepen op een matrasje en werkten tot laat door, een mooie tijd was dat. De winkel in Apeldoorn liep gelijk goed. Ik had nog geen woonruimte kunnen vinden in Apeldoorn en sliep de eerste weken achter in de winkel letterlijk tussen de spelletjes en onder de flipperkast."

Al snel werd personeel gevonden en in 2002 werd het derde Nedgame filiaal in Enschede geopend. Hierna volgde een rustige tijd zonder verdere uitbreidingen. "Toch besloot ik in 2006 dat ik toch verder wilde groeien, op verzoek van vele klanten ging ik op zoek naar een locatie meer richting de Randstad en kwam in Amersfoort terecht. Ik vond een mooi en betaalbaar pandje en ook deze zaak liep direct goed. Nog geen jaar later kwam Arnhem, in 2008 kwamen daar Almere en Utrecht bij en nu dus Nijmegen."

"We zijn op dit moment nog druk bezig de laatste hand te leggen aan de inrichting, alles ligt echter op schema en 20 december zullen we onze deuren openen."

Maar wat heeft het nieuwe filiaal het Nijmeegse winkelpubliek te bieden?
"Ten eerste hebben wij als echte speciaalzaak nog tijd voor onze klanten, en ook erg belangrijk veel kennis van zaken," vertelt Thomassen. "Wij verkopen nog spelletjes en onderdelen die andere zaken al dan 10 a 15 jaar niet meer in hun assortiment hebben."

"Waar wij ons ook duidelijk in onderscheiden is de inkoop en verkoop van tweedehands spelletjes. Is de klant uitgekeken op zijn spelletjes of spelcomputer? Bij ons kunnen oude spelletjes worden ingeruild voor korting op de volgende aankoop of eventueel voor geld. Deze spelletjes worden vervolgens weer in de winkel aangeboden voor een aanzienlijk lagere prijs dan de nieuwprijs, het mes snijdt dus aan twee kanten," aldus Thomassen.
"Ook hebben wij een zeer uitgebreid assortiment, groter dan welke andere game speciaalzaak in Nederland, dat een klant bij ons een bepaald spel niet kan vinden komt niet vaak voor. Wij importeren ook spelletjes uit Engeland, Amerika en zelfs Japan die normaal gesproken nooit in Nederland in de winkel zouden komen te liggen."
"Verder kan de klant bij ons rustig een spelletje spelen op een van onze demokasten en ook zullen wij regelmatig toernooien gaan organiseren om te kijken wie de beste gamer van Nijmegen is!"

Of er nog een openingsactie inzit antwoord Thomassen het volgende: "Het zal kort dag worden maar een leuke actie zal er zeker komen. Wat het precies gaat worden zullen wij van tevoren kenbaar maken op de ramen van het pand. In ieder geval willen wij de eerste 25 klanten het tweede spelletje gratis aanbieden maar er kan nog meer bijkomen."

Hoe Thomassen tegen de toekomst aankijkt? Dat is moeilijk te zeggen, als je schoenen zou verkopen weet je dat de mensen over 10 jaar nog steeds schoenen nodig zullen hebben, bij spelletjes ligt dat anders.
"De grote fabrikanten als Microsoft, Sony en Nintendo hebben veel macht, zij kunnen in de toekomst besluiten om hun games enkel nog online aan te bieden, er zijn al tests mee. Op deze manier zouden ze natuurlijk de hele tussenhandel kunnen uitschakelen en veel geld besparen. Dan zijn wij helaas ook genoodzaakt onze deuren te sluiten. Maar gelukkig is er altijd nog de consument en die koopt misschien toch liever zijn spellen gewoon in de winkel. Kortom, het kan alle kanten op en we zullen zien wat de toekomst ons zal brengen. Maar de komende jaren hopen wij in ieder geval gamend Nijmegen te kunen voorzien van de allercoolste en vetste games!"

Nedgame Nijmegen, open vanaf 20 december. Meer informatie: www.nedgame.nl