Ingezonden persbericht


PERSBERICHT SCIENCE CENTER NEMO - 15 december 2008>

Smakelijke kersthappen bij NEMO

Neem je kerst left-over mee naar NEMO's Kerst-Lab

Tijdens de feestdagen geniet je van overheerlijke hapjes en drankjes. De aller-lekkerste huisgemaakte soep, sappige kalkoen uit de oven, heerlijke kerststol met poedersuiker, smeuïge aardappelpuree en op oudejaarsavond bergen oliebollen. Maar wat werk je nu daadwerkelijk naar binnen tijdens de feestdagen? Ontdek het zelf in NEMO's Kerst-Lab! Trek een labjas aan en onderzoek in het Kerst-Lab waar je kerstdiner werkelijk uit bestond. Voor het Kerst-Lab kun je zelf left-overs meenemen, of gebruikmaken van de ingrediënten die in het lab klaarstaan.

Poffertjes, glühwein en kerstsfeer op het dak
Bezoekers die trek hebben gekregen van alle experimenten kunnen op het dak van NEMO terecht voor versgebakken poffertjes, een warme kop snert en kruidige glühwein. Op het dak staat een gezellige ingerichte feesttent in kerstsfeer waar al het lekkers kan worden verorberd, terwijl je warm geniet van het uitzicht over de stad. Als spreekwoordelijke piek op de boom ontvangen alle bezoekers een doe-het-zelf kerstgadget, om thuis nog eens na te genieten van de kerstsfeer.

Nog meer activiteiten
Tijdens de kerstvakantie biedt NEMO nog meer extra's. Zo zijn er meerdere interactieve workshops en de theatervoorstelling Goochelen en getallen. Bezoekers die niet in de rij willen staan voor de kassa, kunnen via de website toegangskaartjes kopen. Voor meer informatie en een volledig overzicht van de activiteiten zie: www.e-NEMO.nl

Over science center NEMO
NEMO is van 20 december 2008 tot en met 4 januari 2009 vrijwel dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1ste kerstdag en Nieuwjaarsdag is NEMO gesloten. De entreeprijs is voor iedereen van 4 jaar en ouder ¤ 11,50. Sciience center NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station. NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol doe- en ontdekdingen. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na een dagje NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, hoe je mobieltje werkt en nog veel meer.

Fotobijschrift: NEMO bezoekers onderzoeken hun eigen Kerst left-overs in NEMO's Kerst-lab!

--- einde persbericht ---

Noot voor de redactie (