Ingezonden persbericht


Persbericht:

Nieuwe en grotere locatie voor Limburgs Kerstcircus

Met een nieuwe locatie wordt het Limburgs Kerstcircus groter dan ooit tevoren

Het Limburgs Kerstcircus groeide de laatste jaren op het parkeerterrein aan de Haspelsestraat in Sittard-Geleen compleet uit zijn jas. In samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen is er naar een oplossing gezocht om het Limburg Kerstcircus een grotere locatie te geven. Dit was een vereiste om het circus in kwantiteit en kwaliteit te laten groeien. Dit jaar neemt het Limburgs Kerstcircus een geheel nieuw evenemententerrein in gebruik aan de Haspelsestraat.

"Het parkeerterrein aan de Haspelsestraat was een perfecte locatie om het Limburgs Kerstcircus op te starten, maar na drie edities konden we eigenlijk geen kant meer op", zegt Monique van Dinther van het Limburgs Kerstcircus. "We hadden het tentencomplex geheel aangepast aan de beschikbare ruimte, waardoor een andere opstelling onmogelijk was. Ieder jaar was het voor ons een grote puzzel om alle dieren en het materieel een plaats te kunnen geven. Grote trapeze acts waren ook niet mogelijk, simpelweg omdat de speeltent daar te klein voor was. De gemeente Sittard-Geleen stelt nu een geheel nieuw evenemententerrein ter beschikking van ruim 6.000 m2. Deze locatie ligt ook aan de Haspelsetraat, direct naast de Odaparking."

De nieuwe locatie betekend voor het Limburgs Kerstcircus dat het een nieuwe speeltent van ruim 1.200 m2 in gebruik kan nemen. Deze speeltent is een stuk groter als de vorige en biedt veel meer mogelijkheden. Monique van Dinther: "Het hooggeëerd publiek kunnen we nu veel ruimer ontvangen. Programmatechnisch biedt dit ons veel meer mogelijkheden. We gaan een tentencomplex opbouwen van ruim 2.000 m2, dat bestaat uit een tweetal ontvangsttenten en een nieuwe grote speeltent. De locatie is perfect, direct naast het centrum, geheel in het zicht, ruime parkeervoorzieningen en goed bereikbaar met openbaar vervoer."

Met het in gebruik nemen van een grotere speeltent, pakt het Limburgs Kerstcircus gelijk groots uit met twee grote luchtacts. Het Duo Sifolinis bestaat uit twee jonge artiesten die in en op het 12 meter lange Rad des Doods ongelooflijke stunt uithalen. Het Limburgs Kerstcircus heeft ook een samenwerkingsverband met het Chinees Staatscircus. Een grote artiestengroep komt speciaal naar Limburg voor een bijzondere luchtact.

Het Limburgs Kerstcircus is vanaf 20 december tot en met 4 januari te zien in Sittard-Geleen aan de Haspelsestraat (Nieuwe locatie). Bestel online uw tickets op www.limburgskerstcircus.nl of bel de Ticket-Infolijn: 06 - 51 24 00 96

Dit persbericht is aan u verzonden door:
Persbureau Limburgs Kerstcircus
Contactpersoon: Robert de Haas
Tel: 06 - 143 56 737
E-mail: info@limburgskerstcircus.nl

Rogier Schol
mobiel: 0031 - (0) 6 - 143 56 737

Maximum Evenementen
Postbus 800
5400AV Uden
tel.: 0031 - (0) 413 - 27 46 82
E-mail: r.schol@maximum-evenementen.nl
Website: www.maximum-evenementen.nl