Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 27 november 2008

PEOPLE MAKING STUFF FESTIVAL 2008
CREATIEVE ORKAAN VERWACHT AAN SCHEVENINGSE KUST

Vrachtschepen dobberen in de haven. Een visser werpt zijn hengel uit vanaf het havenhoofd. De zee zoekt toenadering, maar trekt zich toch weer terug. Een doorsnee decemberavond in Scheveningen? Schijn bedriegt. Op zaterdag 20 december ontvouwt zich een onalledaags gebeuren in LOODS 3 op het voormalig NORFOLK TERREIN in Scheveningen. PEOPLE MAKING STUFF FESTIVAL! Grensverleggende Haagse talenten bieden een totaalexplosie van oorspronkelijke creativiteit met Nieuwe Muziek, Percussie, Jazz, Rap, Mode, Theater, Multimediale Kunsten en veel meer. People Making Stuff Festival (PMSF) is de naam van de creatieve orkaan die op 20 december aan de Scheveningse kust woedt.

PMSF inspireert, daagt uit, opent de ogen en masseert de oren dankzij: KERN KOPPEN (2E PRIJS DE KOMEET 08): Dit drietal geroutineerde hiphop fanaten is eigentijds, eigenwijs en eigenzinnig. De muziek biedt een verfrissende combinatie tussen live instrumenten, platensamples en digitale effecten. De Nederlandstalige teksten hebben een persoonlijk en vanuit introspectie geschreven karakter.

EAR MASSAGE PERCUSSION GROUP: De uit Mexico afkomstige José García en Juan Martínez vormen de helft van het succesvolle Ear Massage Percussion Quartet. Als duo strelen en balsemen zij tijdens PMSF de oren met een hedendaags percussierepertoire, gebracht met een verbijsterende virtuositeit en vurige passie. Altijd soepel, swingend, opwindend en ontroerend.

ONUR ATAMAN ENSEMBLE: Onur Ataman is een fenomeen op zowel de elektrische als fretloze gitaar. Naast de Westerse jazztraditie vormen thema's uit de Turkse volksmuziek en sufimuziek voor hem een inspiratiebron. In zijn muziek staat improvisatie voorop en gaan ritmes van de nieuwe generaties hand in hand met de traditionele ritmes.

ENSEMBLE KLANG: Ensemble Klang is één van de meest interessante jonge ensembles in de Nederlandse hedendaagse muziekwereld. Door de unieke en brede bezetting kan zowel het energieke geluid van een bigband als ook een stille en kwetsbare klankwereld ontstaan. Klang overtuigt met passie haar publiek van de rijkdom, toegankelijkheid en schoonheid van moderne muziek.

NEW EUROPEAN ENSEMBLE: Het New European Ensemble vertolkt het door Peter Maxwell Davies geschreven stuk 'Miss Donnithorne's Maggot'. Een waar gebeurd verhaal over een vrouw die vlak voor haar huwelijk in de steek wordt gelaten door haar aanstaande man. De eenzaamheid geeft de hand aan de waanzin die daar langzamerhand uit voortvloeit. Onder leiding Christian Karlsen, afgestudeerd dirigent aan het Koninklijk Conservatorium, ontvouwt zich een dramatisch en tegelijkertijd theatraal muzikaal spektakel.

STUDIO VRUGT (1E PRIJS KOMEET 08): Het werk van Sara (studio vruGt) bevindt zich op het snijvlak van modevormgeving en beeldende kunst en heeft een speels en lichtvoetig karakter. Dit ontlokt aan de toeschouwer niet alleen een glimlach, maar oogst ook veel bewondering. Haar community-fashion project 'Een Rode Draad' heeft tot doel verbindingen tussen mensen en de uitwisseling van ideeën over cultuur en mode tot stand te brengen. Een totaalbeleving met muziek en dans. Nieuwsgierig? PMSF biedt een preview op deze krachttoer.

TELETEKST IS DOOD (PUBLIEKSPRIJS KOMEET 08): TiD is een jong Haags multidisciplinair collectief. Een broeikas van individuele kwaliteiten op het gebied van film, video, webdesign, schrijven, acteren, sound design, muziek, techniek en veel meer. Zet deze groep bij elkaar en er gebeurt werkelijk wat! Bij PMSF laat TiD zich inspireren door de Nieuwe Muziek die dan centraal staat.

ANNECHIEN KOERSELMAN: Annechien Koerselman studeerde af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Naast regisseren bewerkt Annechien regelmatig romans voor toneel, schrijft ze toneelstukken. Begin 2009 is de locatievoorstelling Abi, de Ciske de Rat van de Schilderswijk te zien. PMSF brengt een voorproefje van deze Haagse Ciske.

DE CULTURELE STAAT: Een inspirerende en creatieve groep initiatiefnemers heeft de handen ineengeslagen om een frisse wind door het Haagse culturele landschap te laten waaien. Tijdens PMSF presenteert de Culturele Staat zich.

AFTERPARTY MET TABASS-CO
Het programma van PMSF vloeit rond 23.30 uur over in een afterparty met DJ-collectief, TABASS-CO. DJ's Don Moussa, Alex Montoya, Boris Deluxe en Soulslammer doen het licht uit met Latin, Jazz, Funk, Ska, Boogaloo, Brasil, Teen Beat, Northern Soul, Balkan, Exotica, Reggae, Rare Grooves, Afro en meer ...

ACTIEPLAN CULTUURBEREIK 2005-2008
PMSF maakt deel uit van het Actieplan Cultuurbereik 2005-2008, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Den Haag en het ministerie van OCW en concentreert zich op talentontwikkeling binnen het Haagse theaterklimaat. In 2008 staat Nieuwe Muziek centraal in het actieplan. Ook winnaars van de Komeet 08 presenteren zich op PMSF. De Komeet is dé Haagse cultuurprijs voor de meest vernieuwende en creatieve ideeën van ondernemende en innovatieve jongeren onder de 30 jaar.

PEOPLE MAKING STUFF FESTIVAL
ZATERDAG 20 DECEMBER 2008
OPEN 19.00 / START PRECIES OM 20.00
WWW.PEOPLEMAKINGSTUFF.NL
SCHEVENINGEN - NORFOLKTERREIN - LOODS 3 - KRANENBURGWEG 201

Een bezoek aan PMSF is gratis. Wil je zeker zijn dat je naar binnen kunt, stuur dan een e-mail naar ikkom@peoplemakingstuff.nl . Check www.peoplemakingstuff.nl



Ingezonden persbericht