Ingezonden persbericht


----------
De Popunie heeft allerhande Ierse en Schotsefolk bands, piraten en DJ`s opgetrommeld. Er zijn films uit de kast getrokken, een doedelzakbattle geronseld, een Whiskey proeverij uit de grond gestampt en een Schotse rokken modeshow weten te voorkomen om er een waar Keltisch feest van te maken. Dit alles om in het teken te staan van de Gaelic & Celtic editie van het United Cultures festival!

Maak je borst maar nat voor de volgende bands:
Ierse 'Psycho-Ceilídh' punkers Neck
Belgische folkrockers Blunt
Folkpunk piraten Circle J
Zeer eigenzinnige 'ultimate roll' spelende Scotch

En er is nog veel meer! Doe mee aan de Doedelzakbattle onder leiding van Wouter Kuyper (van balfolkformatie Lirio) of waag je aan een Highland Game. En is het nu Whiskey of Whisky? Kom erachter op het United Cultures festival. DJ Wizzard (A.K.A. Kees van Hondt A.K.A. DJ Gusztav) weet als geen ander een zaal compleet uit zijn dak te krijgen. Dus haal je kilt maar uit de kast en ga je drinkliederen alvast oefenen.

Alsof dat niet genoeg is maken United Cultures en WaterFront zich ook op voor een tweede editie van Balkan Beatz. Het daverende feest zal beginnen met DJ Haris Pilton uit Slovenië. Menig club barstte in zijn thuisland al uit zijn voegen door zijn dirty gypsy sound van polkapunk, balkanbeats, zigeuner rock 'n' roll en balkantrompetters. DJ Gusztav (A.K.A Kees van Hondt) van Balkan Beatz heeft al enige jaren ervaring met een zaal veranderen tot een absolute uitzinnige kolkende door het dolle heen gerakende bende. Dus wees gewaarschuwd.

Dit hele zooitje ongeregeld kost maar 5 euro. Het begint al vroeg en eindigt laat, dus zorg dat je uitgeslapen bent!

Datum: zaterdag 20 december
Toegang: ¤ 5,-
Aanvang: 20:00
Locatie: WaterFront / beide zalen
Meer info: www.myspace.com/harisdirtypilton / www.unitedcultures.nl / www.waterfront.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Receptie, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (communicatie)
valesca@waterfront.nl / 010-2010980

Jet Baan (medewerker communicatie)
jet@waterfront.nl

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
valesca@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma/ di/ wo/ do aanwezig op kantoor)