Gemeente Tilburg

Polikliniek medische heroïne behandeling Tilburg van start

Open dag op zaterdag 20 december van 12.00 tot 15.00 uur

U bent hartelijk welkom op de open dag van de polikliniek voor medische heroïne behandeling Tilburg:
Zaterdag 20 december 2008
van 12.00 tot 15.00 uur
aan de Burgemeester Suysstraat 2-01
te Tilburg (achter het GGD-gebouw).
Die ochtend vindt de officiële opening plaats. In de middag kunnen omwonenden en andere belangstellenden de nieuwe polikliniek bekijken. Medewerkers van Novadic Kentron en van de gemeente Tilburg zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Twintig cliënten
Medische heroïnebehandeling is als experiment ongeveer tien jaar geleden gestart in zes Nederlandse steden. Omdat de resultaten goed waren, is het experiment uitgebreid en heeft onder andere Tilburg zich als deelnemer aangemeld. De behandeling wordt gezien als een laatste behandelmogelijkheid voor chronisch verslaafden. In Tilburg zullen maximaal twintig cliënten aan het nieuwe behandelprogramma deelnemen. Bij deze cliënten zijn alle andere vormen van behandeling niet effectief gebleken. Ze lopen een groot risico op verdere gezondheidsschade en hebben absoluut zorg nodig. Op dit moment worden de cliënten gescreend. In januari 2009 start de behandeling.
Beheer
Op 8 april 2008 heeft een drukbezochte informatiebijeenkomst plaatsgevonden, waar omwonenden zijn geïnformeerd over de komst van de polikliniek. Sinds die tijd is er overleg geweest met bewoners. Dit heeft geleid tot het oprichten van een beheergroep. In de beheergroep zitten politie, gemeente, Novadic Kentron en bewoners uit de nabije omgeving van de polikliniek en uit de omgeving van het Kromhoutpark. Eind november is er met de bewoners in de beheergroep overeenstemming bereikt over de samenwerkingsovereenkomst tussen de betrokken organisaties (Novadic Kentron, politie en gemeente). Uitgangspunt is dat de leefbaarheid en de veiligheid in de omgeving van de polikliniek op het huidige niveau gehandhaafd blijft. De organisaties zorgen samen voor het toezicht in en bij de polikliniek en in een gebied daaromheen, de woonomgeving. Deze woonomgeving omvat een groot deel van Zorgvlied alsmede de omgeving van het Kromhoutpark. Voor de start van de polikliniek is er een nulmeting gehouden waarbij de veiligheid en het gevoel van veiligheid in de woonomgeving in kaart is gebracht. Dezelfde meting zal worden herhaald als de voorziening ongeveer een jaar draait.

Meldingen van incidenten en klachten
De polikliniek is vanaf 1 december 2008 op werkdagen open van 09.00-17.00 uur en vanaf 20 januari 2009 op alle dagen van 08.00 uur - 20.00 uur. Tijdens openingstijden kunt u incidenten en klachten die volgens u betrekking hebben op de polikliniek en/of de cliënten van de polikliniek, melden bij telefoonnummer 06-20589893. U krijgt dan rechtstreeks de beveiligingsmedewerker van de polikliniek aan de lijn.

Buiten de openingstijden kunt u incidenten melden bij de politie 0900-8844 of als er spoed geboden is 112. Deze nummers zijn 24 uur per dag bereikbaar. Voor alle incidenten en signalen die geen relatie hebben met de unit maar die wel om bemoeienis van de politie vragen belt u ook met deze nummers.
Voor klachten en tips over uw buurt of straat kunt u gratis het Centraal Meldpunt van de gemeente bellen 0800-1920

.
Meer informatie
Voor vragen over de inhoud van het project, kunt u bellen met Erik Jansen, regiomanager Midden- & West-Brabant van Novadic Kentron (013 5837500). Voor andere vragen, kunt u contact opnemen met Tineke de Hoop, gebiedsmanager West van de gemeente Tilburg ( 013 542 8802) of e-mail tineke.de.hoop@tilburg.nl.