Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag
Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht

Den Haag, 18 december 2008

Uitzending BBC World News van World Challenge `08 in Den Haag

BBC World News zendt de finale van de World Challenge `08 uit op 20, 21 en 22 december. Deze internationale wedstrijd werd opgenomen in de raadzaal van het stadhuis van Den Haag, die hiervoor volledig was omgebouwd. De World Challenge is in het leven geroepen om innovatie en ondernemerschap in ontwikkelingslanden te stimuleren.

Op 9 december presenteerde Zeinab Badawi van BBC World News de World Challenge 2008 vanuit de Haagse raadzaal. Deze internationale wedstrijd die georganiseerd is door BBC World News zoekt en beloont kleine projecten of bedrijven die innovatie of ondernemerschap laten zien en die voor de lokale omgeving van onnoembare waarde zijn.

Wethouder Huffnagel (citymarketing): "Den Haag als internationale stad van vrede en recht hecht er belang aan zich in te spannen voor het recht op werk en een beter leven. Daarom zijn we trots dat de organisatie van de World Challenge Den Haag heeft gekozen als gaststad".

In de uitzendingen op zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 december wordt de winnaar bekend gemaakt. De genomineerden uit Paraguay, Pakistan en Nepal maakten kans op de hoofdprijs van twintigduizend dollar om in hun bedrijf te investeren. De andere twee kregen tienduizend dollar. Van elke organisatie werd een afgevaardigde naar Nederland gevlogen om de ceremonie en opnamen in Den Daag bij te wonen.

World Challenge
De World Challenge bestaat sinds januari 2005. BBC World News, Shell en Newsweek sponsoren deze initiatieven. In 2007 waren er duizend nominaties en meer dan honderdduizend stemmen. Meer informatie over de wedstrijd en ook over de uitzendtijden is te vinden op www.theworldchallenge.co.uk


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie, Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: