Nederlandse Islamitische Omroep

Presentatie: Nuweira Youskine


---

Media over de moslim
Studente politicologie Rachida Abdellaoui neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Libië
Van het Noord-Afrikaanse Libië kennen we eigenlijk vooral haar excentrieke leider Mu'ammer al-Khadaffi. Ook de 'Lockerbie-affaire' deed twintig jaar geleden nogal wat stof opwaaien. Recent liep het imago van het land weer een klap op door de geruchtmakende zaak rond de Bulgaarse verpleegsters en de Palestijnse arts die beschuldigd werden van het verspreiden van het AIDS-virus. De laatste maanden lijkt Tripoli echter toch uit haar isolement te willen treden en zoekt toenadering tot de Verenigde Staten. Historicus Fik Meijer begeleidt al jaren reizen door Libië en vertelt eveneens alles rond de geschiedenis, cultuur en de toekomst.

Gedupeerde pelgrims
Ook in het jaar 2008 zijn er vele hadj-gangers gedupeerd door malafide reisbureaus. Najet Abousselam besloot het heft in eigen handen te nemen en ging samen met de gedupeerden de strijd aan tegen verschillende reisorganisaties. Inmiddels is er een strafrechterlijke procedure in gang gezet door het Openbaar Ministerie. Advocaat G. Palanciyan legt uit wat er juridisch mogelijk is.

Nieuws uit de islamitische wereld.
Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - Ä-n enterrtainment nieuws uit de islamitische wereld door.

De Zevende Hemel is elke zaterdag tussen 18:00 en 19:00 te beluisteren op Radio 5 (747AM)
---