NK Boulder 2008 in eerste bouldergym van Nederland


Beste boulderaars naar de top

EINDHOVEN, 20081214 -- De beste klimmers strijden 20 en 21 december 2008 in Eindhoven om de nationale titels bij het boulderen. Een primeur want deze keer meten de topsporters hun krachten in de allereerste bouldergym van Nederland.

NK Boulder 2008 vindt dit jaar plaats in de net geopende enige bouldergym van Nederland. De faciliteit, Monk bouldergym, richt zich geheel op boulderen en wordt door de NKBV ondersteunt als talentencentrum. Dit weekend zullen alle bewezen en nieuwe talenten van Nederland laten zien wat ze in huis hebben.

Wedstrijdformat
Het tweedaagse NK Boulder 2008 hanteert het wedstrijdformat van de World Cups. De halve finales zijn zaterdag. Zondag 21 december klimt de cr?me de la cr?me naar de top en wordt de duidelijk wie de besten van Nederland zijn. Bij dit NK krijgen zowel dames als heren ieder vier korte klimroutes (boulders) voor hun kiezen. De klimmer met de meeste `tops' mag zich kampioen van Nederland noemen. De boulders worden uitgezet op wanden van 4,5 meter hoog. De toeschouwer krijgt een boeiende en spectaculaire sportwedstrijd op niveau voorgeschoteld, in een bijzondere setting.

Kanshebbers
Twaalf klimmers (zes heren, zes dames) zullen acte de pr?sence geven. Grote kanshebbers zijn zesvoudig kampioen en Monktrainer Wouter Jongeneelen, Ferdinand Schulte en Casper ten Sijthoff (topsport A-status NOC*NSF). Bij de dames wordt veel verwacht van ex-kampioene Vera Zijlstra (High Potential status) en nieuwkomer Nikki van Bergen die met haar 16 jaar de jongste deelneemster is.

Topsport in urban setting
Boulderen is een urban sport en dat betekent dus niet alleen topsport maar ook muziek en vette belichting. De wedstrijden worden aan elkaar gedraaid door verschillende dj's met op zaterdag een feestje.

Programma
Zaterdag 20 december:
12.00 uur - 16.00 uur kwalificaties
18.00 uur halve finale dames
20.00 uur halve finale heren
21.00 uur feestje
Entree: gratis

Zondag 21 december:
14.00 uur: damesfinale
16.30 uur: herenfinale
18.30 uur: prijsuitreiking
Entree: ? 10,- (verkoop via climbing.nl)

http://blog.monkbouldergym.nl





ingezonden persbericht