( BW)(VWR-INTERNATIONAL) VWR International bvba REACH-ready
Business Editors

DARMSTADT, Duitsland--(BUSINESS WIRE)--Dec 19, 2008--

VWR International bvba, een dochterbedrijf van VWR International, LLC, heeft vandaag aangekondigd de voorregistratie te hebben voltooid van onze productenportefeuille voor naleving van de vereisten van de REACH-richtlijn (registratie, evaluatie, autorisatie en restrictie van chemicaliën). VWR, een toonaangevende multinational van laboratoriumproducten, is aanwezig in zestien Europese landen.

Vanaf 1 december kunnen uitsluitend vooraf geregistreerde of reeds geregistreerde stoffen in de Europese Unie worden ingevoerd en geproduceerd (voor hoeveelheden boven 1 ton per jaar). VWR heeft voldaan aan de vereisten voor voorregistratie voor haar aanzienlijke aanbod van stoffen. Het bedrijf richt zich nu op de andere vereisten van de REACH-richtlijn bij hun inwerkingtreding, maar blijft ondertussen probleemloos voldoen aan de vraag van alle klanten.

Met deze proactieve benadering onder leiding van het speciale team voor Europese overheidszaken heeft VWR de voorregistratie afgerond voor alle stoffen in de productenportefeuille van VWR, onafhankelijk van de registraties uitgevoerd door leveranciers van deze stoffen.

"Met dit omvangrijke initiatief en de aanzienlijke inspanningen willen wij de zekerstelling dat wij elke mogelijke onderbreking in het aanbod met mogelijke negatieve invloed voor onze belangrijke klanten in de komende jaren zo klein mogelijk houden", aldus Manuel Brocke-Benz, senior vicepresident en algemeen directeur bij VWR Europe.

VWR International, LLC

Het hoofdkantoor van VWR International is gevestigd in West Chester, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het bedrijf is een internationale, toonaangevende leverancier en distributeur van laboratoriumproducten met een wereldwijde omzet van 3,5 miljard US-dollar. VWR maakt de vooruitgang mogelijk van het meest kritieke onderzoek ter wereld via de distributie van uitermate gediversifieerde producten aan de meeste topbedrijven in de sector van farmaceutica en biotechnologie ter wereld. Ook industriële, onderwijs- en overheidsorganisaties behoren tot de klanten van het bedrijf. Met 150 jaar ervaring in de sector biedt VWR een gevestigd distributienetwerk dat duizenden gespecialiseerde laboratoria en vestigingen over de hele wereld bereikt. VWR heeft 6.500 medewerkers over de hele wereld om de manier te stroomlijnen waarmee onderzoekers in Noord-Amerika, Europa en Azië hun laboratoria bevoorraden en onderhouden. VWR helpt de klanten ook met ondersteuning ter plaatse, magazijnbeheer, aanschaf van producten, integratie van supply-chain-systemen en technische diensten.

Voor meer informatie over VWR International: telefonisch op 1-800-932-5000, op internet bij www.vwr.com of een brief aan VWR International, 1310 Goshen Parkway, P.O. Box 2656, West Chester, PA 19380-0906, VS.

VWR en ontwerp zijn gedeponeerde handelsmerken van VWR International, LLC.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.



CONTACT:



VWR International, LLC
Olivier Lebrun, +33 1 45 14 83 32
corporate.communication@eu.vwr.com