Agent Iraanse inlichtingendienst bekent activiteiten tegen oppositie


Iraanse agenten actief in Nederland

GRONINGEN, 20081220 -- Een agent van het Ministerie van Inlichtingendienst van Iran, Massoud Djabani, die in Nederland verblijft, heeft opnieuw zijn activiteiten tegen de Iraanse oppositie bekend gemaakt.

In verschillende rapporten van de Europese inlichtingendiensten kunnen we lezen dat het Ministerie van Inlichtingen en Veiligheidsdienst van Iran (MOIS) in Europa actief is en de grootste oppositiebeweging, de PMOI speciale negatieve aandacht geniet van het MOIS.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst van Nederland (AIVD) schrijft in haar jaarrapport 2001 het volgende: "De Iraanse inlichtingendienst (MOIS) heeft onder andere tot taak personen in het buitenland die in contact staan met oppositionele groeperingen op te sporen en te registreren. (Ex) aanhangers van de belangrijkste groepering, de Mujahedin-e Khalq (MKO/PMOI), genieten daarbij bijzondere belangstelling (zie 3.8)."

Het AIVD rapport vervolgt:

"Het MOIS probeert met gebruikmaking van leden en ex-leden van de MKO zoveel mogelijk informatie over deze organisatie te verzamelen. Daarnaast krijgen agenten van de Iraanse inlichtingendienst opdracht om negatieve informatie over (individuele leden van) de MKO te verspreiden. Hiermee tracht men de organisatie te destabiliseren en in het gastland in een kwaad daglicht te stellen, waardoor het politieke en maatschappelijk draagvlak voor de beweging verloopt."

Verschillende uitspraken van het Europese Gerecht van Eerste Aanleg en de uitspraak van de Britse rechtbank tonen aan, dat de PMOI onterecht en ongegrond in de lijst van de buitenlandse organisaties is opgenomen. Groot-Brittannië heeft recent de PMOI van haar lijst gehaald. Maar de agenten van het MOIS hebben opdracht om door te gaan met het verspreiden van leugens en zwartmakerij van de PMOI.

De beruchte agent van het MOIS in Groningen, Massoud Djabani heeft in december 2008 bekend dat hij onder de stichting Rahai (dekmantel stichting) activiteiten tegen de oppositie heeft uitgevoerd. Hij schrijft in zijn "maandelijkse brief" namelijk het volgende in korte punten:

Maandelijkse brief
Nr: 11 en 12 november en december 2008

* Uitgebreid verslag over collecties in de straten van Europa door de verenigingen van de PMOI.
* Toespraak van Massoud DJabani voor 170 Pabo studenten.
* De brief van de Stichting Rahai aan dhr. Erik Af hallstrom, van de "politieke afdeling" van de Finse ambassade in Nederland, over de arrestanten van de PMOI "sekte" in Finland. (Er was niemand gearresteerd).
* Ontmoetingen en contacten van mensen van de stichting Rahai met de politici en Iraakse en Franse ambassades (om de beperking van de PMOI te vragen).
* Maatschappelijke activiteiten en interviews met Nederlandse media over illegale activiteiten van de sekte en het bedreigen van de veiligheid van mensen. (Misleidende informatie om de PMOI in de gastlanden in diskrediet te brengen).


Bron: Jtwnetwork.nl





JTW