Gemeente Boxtel

Boxtel beleeft de Kerstparade met Pardoes!

Op zaterdag 20 december 2008 vindt tussen 12.00 en 20.00 uur de Kerstparade plaats in het centrum van Boxtel. De Kerstparade, het tweede evenement vanuit het platform Boxtel Beleeft, is een bijzonder spektakel voor Boxtel voor zowel jong als oud.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Een ijsprinses op een arrenslee omringd door tientallen kinderen met lampionnen, Pardoes in levende lijve, een snowramp, een pagodedorp, levende kerstmuziek, glühwein, een extra kerstkoopavond met vele kerstkramen zijn slechts enkele ingrediënten van een bijzonder spektakel op zaterdag 20 december tussen 12.00 en 20.00 uur in het centrum van Boxtel.

Kerstpagodedorp op de Markt

Het centrum van Boxtel vormt dan het kloppend hart van de Kerstparade. Op de Markt wordt een kerstpagodedorp gebouwd boordevol kerstlekkernijen en winterse drankjes. Ook komt er een snowhelling te staan van maar liefst 15 x 5 meter. Het publiek kan met zogeheten snowtubes om de beurt van deze helling afglijden en genieten van een echte winterse beleving. Vanuit de diverse horecagelegenheden op de Markt heeft u een goed zicht op dit spektakel. Sluitstuk van de Kerstparade is de lichtshow op de Markt tussen 20.00 en 21.00 uur.

Activiteiten in de winkelstraten

In de winkelstraten valt ook van alles te beleven. Koren en verhalenvertellers verzorgen een muzikale en theatrale ode aan de kerst. De vertellers kom je tegen in de diverse winkels waar zij bezoekers verrassen met leuke kerstverhalen. De winkelstraten in het centrum zijn aangekleed met kraampjes en kerstbomen. De winkeletalages worden met sfeerverlichting omgetoverd tot een bijzondere lichtjesroute.

In de Breukelsestraat worden allerlei wintersportactiviteiten georganiseerd in samenwerking met Sharkdivers. Ook komt u toneelgroep Hamelen tegen die korte workshops verzorgen. Daarnaast dragen diverse attracties zoals een draaimolen, suikerspinkraam en een springkussen bij aan een echte kerstbeleving.

Parade/lampionnenoptocht

De parade/lampionnenoptocht start om 18.00 uur op het Breukelsplein en loopt via de Breukelsestraat, Stationsstraat, Rechterstraat, Rozemarijnstraat naar het eindpunt op de Markt. Deze bijzondere optocht met muzikale begeleiding wordt aangevoerd door een heuse ijsprinses in een arrenslee.

Pardoes in Boxtel

Tijdens de Kerstparade opent de ABNAMRO vanaf 16.00 uur feestelijk haar nieuwe vestiging op de Markt. Speciaal voor deze gelegenheid is tussen 16.00 en 20.00 uur Pardoes aanwezig in Boxtel. Bezoekers van de Kerstparade krijgen hiermee een unieke kans om deze sprookjesachtige persoonlijkheid te ontmoeten en om met hem op de foto te gaan.

Boxtel Beleeft

Boxtel heeft op 5 oktober een nieuw evenementenplatform gelanceerd. Dit platform is ontstaan uit de vruchtbare samenwerking tussen het Cultureel Platform, organisatoren van diverse evenementen, OVB, de Boxtelse Horeca, UitpuntBoxtel en de gemeente Boxtel. Het doel van deze samenwerking is om Boxtel nog beter op de kaart te zetten. 

Meer informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens Kerstparade

www.boxtelbeleeft.nl

11-12-2008

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl