Ingezonden persbericht


()

P E R S B E R I C H T

ZATERDAG PRIMEUR: NIEUW AVONDJE UIT IN HARDENBERG

Zaterdagavond (20-12) aanstaande vindt de première plaats van een compleet nieuw avondje uit in Hardenberg, een avondje uit met een minimum leeftijd; 23 jaar. Waar anders dan bij Grand Café Den Herdenbergher is de 'doop' van deze zeer muzikale party met de nieuwe naam: 'Den Herdenbergher DANST'. De nadruk in de titel ligt helemaal op 'Danst' terwijl de muziek de andere hoofdrol speelt.

'Den Herdenbergher DANST' is een uitgaansavond anno 2008. Geen 100% gouwe ouwe feest of 100% discoparty maar een modern avondje uit zonder het grote 'geweld' van de grote uitgaanscentra. Een gezellige dansavond met muziek van toen en nu maar geen hardrock of Nederlandstalig. Alleen voor leuk, volwassen publiek waarvoor discotheek of club net even 'over the hill' is. Deejay is 'Mixitup (a.k.a. Eddy Goldstein), hij mixt een goede dosering van verschillende dansstijlen door elkaar, van danceclassics tot salsa, r & b, lekkere house- en clubmuziek. Hij neemt deze avond zijn maatje en percussionist Clarence mee. Clarence speelt mee met de muziek van Eddy op bongo's en andere instrumenten. Altijd toegankelijk , herkenbaar en commercieel, dus geen moeilijk en te hip gedoe, maar wél actueel en van deze tijd.

Met deze avonden speelt Den Herdenbergher in op de vele vragen van 'oudere jongeren' die in Hardenberg een plek missen waar ze onder leeftijdsgenoten kunnen genieten van een relaxte sfeer en lekkere dansbare muziek. Volgens initiator Herman Potgieter is de draaistijl van dj "Mixitup" precies de goede mix voor het publiek van Den Herdenbergher: "De mensen hoeven niet bang te zijn dat Den Herdenbergher een disco wordt met alleen maar jong publiek, maar we willen met deze dansavonden voor volwassenen laten zien dat er wel degelijk een goede aanpak kan zijn waardoor er ook voor de twintigers, dertigers, veertigers en zelfs vijftigers een feestje is waar ze zich thuis voelen". Den Herdenbergher zal worden ingericht met gezellige zithoekjes en een kleine dansvloer. Potgieter vervolgt: "We gaan 's avonds rond met lekkere hapjes e.d. waardoor er een relaxte sfeer zal ontstaan. Bovendien is het volume zo dat je elkaar kunt verstaan als tijdens "The Pianohouse", maar dan met muziek door een fantastische dj en percussionist die precies de juiste muziek en sfeer weten te creëren, dat hebben ze o.a. al eerder bewezen te kunnen op bijvoorbeeld een Beaujolaisparty in de Bokkepruik en meerdere feesten voor volwassenen waar ik ze geboekt heb. Maar eigenlijk zijn dit soort muzikale avonden alleen maar een aanleiding om naar Den Herdenbergher".

'Den Herdenbergher DANST' begint om 22.00 en de entree 5 bedraagt vijf euro per persoon, terwijl de minimum leeftijd 23 jaar is.