Groen!
Sergeant De Bruynestraat 78-82
1070 Anderlecht
tel 02 219 19 19
fax 02 223 10 90
info@groen.be


De kiezer moet zich kunnen uitspreken

Datum
19/12/2008

Auteur
Meyrem Almaci voor Federaal parlement: Kamer, Mieke Vogels voor Vlaamse fractie


Groen! vraagt tijdelijke overgangsregering die werk maakt van interprofessioneel akkoord en naast regionale en Europese verkiezingen, ook federale verkiezingen in juni.

De kiezer moet zich kunnen uitspreken over wat deze federale regering allemaal nagelaten heeft te doen. Daarom moeten er in juni ook federale verkiezingen komen. Ons land heeft al maanden af te rekenen, eerst met een socio-economische crisis, een communautaire crisis, een klimaatcrisis, daarna een financiële crisis en nu ook met een crisis van het bestel. De verantwoordelijkheid van de CD&V en haar eerste minister Yves Leterme is hierin verpletterend. Gedurende 18 maanden hebben de regeringspartijen vruchteloos gediscussieerd over een staatshervorming en mensen uit het zuiden en het noorden van ons land tegen elkaar opgezet.

Het wordt steeds duidelijker dat na al zijn andere mislukkingen, de eerste minister ook het fortisdossier heeft mismeesterd. Nu Leterme ook de basis van onze rechtstaat onderuit haalt en de scheiding van de machten op de helling zet om alsnog zijn hachje te redden is het noodzakelijk voor dit land dat hij en zijn regering vertrekken.

Onmiddellijk verkiezingen organiseren is voor Groen! geen optie. Niet alleen het Fortisdossier maar ook en vooral het interprofessioneel akkoord moeten uitgevoerd worden. Duizenden mensen die technisch werkloos zijn wachten op de uitvoering van dit akkoord. Hiervoor moet er een daadkrachtige overgangsregering komen totdat de kiezers zich kunnen uitspreken over wie dit land moet regeren. Om chaos te vermijden, vraagt Groen! gezamenlijke verkiezingen voor het regionale en het federale niveau in juni.

Contact: Meyrem Almaci -