Politie Groningen

Zaterdag 20 december 2008

Provincie Groningen, 20-12-2008

Groningen: kwekerij in woning

In een bovenwoning aan de Padangstraat werd vrijdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. De plantage was in twee slaapkamers ingericht. In totaal werden 350 planten en de kweekapparatuur weggehaald en met een kraakwagen van de Milieudienst vernietigd. In de woning werden twee verdachten, een 44-jarige Groninger en de 25-jarige bewoner van het pand, aangehouden. De stroom was bij de benedenburen illegaal afgetapt. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vader aangehouden

Een 47-jarige Groninger werd vrijdagnacht in zijn woning in de wijk Beijum aangehouden. De man had een zoon geslagen en het huisraad vernield. Toen de politie arriveerde, lag het meubilair in de tuin en was het in de woonkamer een grote ravage. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, was door het lint gegaan nadat een van de gezinsleden hem op zijn gedrag had gewezen. Hij had daarbij een zoon geslagen en gedreigd hem dood te zullen maken. De vader werd aangehouden en ingesloten.

Groningen: fietsster ernstig gewond

Een 22-jarige inwoonster van Groningen liep vrijdagnacht ernstig letsel aan haar gezicht op toen ze op de Oosterhamrikkade op haar fiets werd aangereden door een andere fietser. Het slachtoffer werd frontaal geraakt door de tegenligger, een 21-jarige plaatsgenoot, die vermoedelijk onvoldoende rechts hield. De vrouw smakte daarna tegen een geparkeerde auto. Bij een ademanalyse op het politiebureau werd bij de 21-jarige verdachte een alcoholpromillage van 1.55 vastgesteld. Ook bij het slachtoffer is in een ziekenhuis in verband met mogelijk alcoholgebruik bloed afgenomen. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Groningen: wildplasser in de boeien

De politie moest zaterdagochtend vroeg pepperspray gebruiken om op de Oosterstraat een man te kunnen aanhouden. De 24-jarige Groninger stond tegen een gevel te plassen en zou een bekeuring krijgen. De man weigerde zich te identificeren en wilde weglopen. Toen hem verteld werd dat hij mee moest naar het politiebureau, begon de man om zich heen te slaan. Hij kon na het inzetten van pepperspray worden aangehouden. Tegen de wildplasser is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: vrouw slaat ambulancebroeder

Een 50-jarige inwoonster van Veendam werd vrijdagmiddag door agenten uit een ambulance gehaald en aangehouden nadat ze een ambulancebroeder in het gezicht had geslagen. Daarbij sneuvelde de bril van de verpleegkundige. Bij haar arrestatie schopte de vrouw een agent. De Veendamse was, vermoedelijk door overmatig alcoholgebruik, in eerste instantie onwel geworden in de Kerkstraat. Een agent die haar wilde helpen, werd uitgescholden. In de ambulance werd de verpleegkundige het mikpunt. De vrouw werd na een worsteling met agenten vervolgens uit de ambulance gehaald, gearresteerd en ingesloten. Ze is zaterdagmorgen na het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Appingedam: arrestaties na negeren stopteken

Een 16- en 17-jarige inwoner Delfzijl zijn zaterdagochtend vroeg door de politie aangehouden nadat zij vrijdagnacht op de Woldweg in Appingedam met een auto een stopteken van een verkeersagent hadden genegeerd. Om niet door de wagen te worden geraakt, was de agent aan de kant gesprongen. De twee jongemannen werden enkele uren later in hun woonplaats gearresteerd. De 17-jarige bleek stiekem de auto van zijn vader te hebben geleend. Het is nog onduidelijk wie van de twee verdachten te heeft gereden. Het tweetal is ingesloten.

Veendam: nader onderzoek naar brand

De brand in de Kerkstraat in Veendam in de nacht van 8 op 9 december vergt nader onderzoek door de technische recherche. Het zogenoemd forensisch onderzoek door de recherche heeft vooralsnog geen concrete aanwijzingen voor brandstichting opgeleverd. Het nader onderzoek is nodig om in het uitgebrande pand een aantal zaken in beeld te kunnen brengen. Het toezicht s avonds en s nachts in het centrum van Veendam door medewerkers van de Stichting Veiligheidszorg en de politie wordt ook de komende tijd voortgezet.

Scheemda: fietsster gewond

Een 13-jarige meisje uit Scheemda raakte vrijdag gewond bij een verkeersongeluk op de kruising van de Stationsstraat en de Zaagmolenweg in haar woonplaats. Het meisje sloeg met haar fiets linksaf de Zaagmolenweg in en zag vermoedelijk een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 57-jarige plaatsgenoot, over het hoofd. Het meisje sloeg tegen de voorruit van de auto. Ze werd naar het ziekenhuis in Winschoten vervoerd. De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Winschoten: inbraak in kledingzaak

In een kledingzaak aan de Langestraat in Winschoten werd vrijdagnacht ingebroken. De dader ging er vermoedelijk met een hoeveelheid shirts vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: joyrider gestrand

Een joyrider veroorzaakte vrijdagavond een file op de Semsstraat in Stadskanaal. De auto, die de 24-jarige Kanaalster van een kennis had weggenomen, was bij de rotonde afgeslagen en het lukte de man, ondanks allerlei verwoede pogingen, niet om de wagen weer aan de praat te krijgen. Een politiesurveillance was getuige van het tafereel en nam poolshoogte. De bestuurder zette het bij het zien van de agent op een rennen. De man kon met behulp van een aantal burgers een stuk verderop worden klemgereden. De joyrider werd aangehouden. Hij mocht naar huis nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt.

Appingedam: man aangehouden na mishandeling

De politie heeft vrijdagnacht een 40-jarige inwoner van Farmsum aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij eerder die nacht in een café in Appingedam een man een drinkglas in het gezicht heeft gedrukt. Dat zou zijn gebeurd nadat de 40-jarige woorden had gekregen met een vriend van het slachtoffer, een 30-jarige inwoner van Appingedam. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel behandeld. De verdachte werd in de Sint Annastraat aangetroffen, ook hij bleek gewond te zijn. De man werd na behandeling in een ziekenhuis aangehouden en ingesloten.

Appingedam: arrestaties na brandstichtingen

Vier jeugdige inwoners van Appingedam werden vrijdagavond gearresteerd na een drietal brandstichtingen in kleding- en afvalcontainers in het centrum van die plaats. Agenten hadden de jongens, 16 en 17 jaar, s avonds al een aantal keren in de omgeving gezien. Tegen twintig voor twaalf werd het viertal ontdekt bij een container op de Focco Ukenalaan. De knapen gingen er vandoor toen ze de agenten zagen. De container stond luttele momenten later in brand. De vier werden korte tijd later op de Burgemeester Klauckelaan en op de Farmsumerweg aangehouden. De knapen zijn voor onderzoek ingesloten.

Veendam: agent gewond door arrestant

Een agent liep vrijdagavond op het politiebureau in Veendam letsel aan zijn hoofd op toen hij door een arrestant kwam te vallen. De dronken arrestant, een 35-jarige inwoner van Haren, was kort ervoor door de politie uit het supportershome van de BV Veendam gehaald waar hij zich misdroeg. Op het politiebureau liet hij zich onverwacht vallen en sleurde een agent mee. Deze sloeg met zijn hoofd tegen een muur. Het letsel van de politieman lijkt mee te vallen. De verdachte is ingesloten.

Winschoten: aanhouding na mishandeling

Een 48-jarige inwoner van Winschoten werd vrijdagavond door de politie aangehouden nadat hij een medewerker van een horecagelegenheid op het Marktplein had mishandeld. De Winschoter werd na het opmaken van proces-verbaal op vrije voeten gesteld. Omdat de man al eerder een waarschuwing voor een verblijfsverbod had gekregen, krijgt de gemeente het advies van de politie om de Winschoter voor langere duur de toegang tot het centrum van de stad te ontzeggen. Na de vrijlating van de 48-jarige kreeg de politie s nachts nieuwe meldingen van mishandelingen in het centrum waar de man weer bij betrokken zou zijn. Een zoektocht naar de Winschoter had echter geen resultaat. Wel werd s nachts nog een 43-jarige inwoner van Oude Pekela aangehouden. Ook hij had op het Marktplein een medewerker van een café geslagen. De man werd door beveiligingspersoneel de deur uitgezet en aan de politie overgedragen.