ROC van Amsterdam feliciteert zijn Popstars-finalisten Steffie en Deon

20/12/2008 12:49

ROC van Amsterdam

Na een zenuwslopende finale van het programma Popstars van SBS6 werden gisteravond laat de namen bekend gemaakt van de drie deelnemers aan de nieuwste Nederlandse Popgroep RED. Met trots meldt het ROC van Amsterdam dat zijn studenten, Steffie Zoontjes en Deon Leon, ook letterlijk al hun kwaliteiten weten in te zetten wanneer hen een podium voor talent wordt geboden.

Sinds gisteravond maken zij samen met Brandi, het derde lid van de groep, deel uit van de nieuwste popgroep RED. Het ROC van Amsterdam wil deze wel zeer talentvolle studenten binnenkort nog eens graag centraal op het podium van de school zetten en hen feliciteren met deze fantastische prestatie.

Laatste vijf

Voor Deon, Steffie, Brandi, Norman en Sydney was het gisteravond erop of eronder. En erop was het voor de studente Muziek van het ROCvA, Steffie Zoontjes. Met haar uitvoering van 'Just like a pil' zette zij samen met haar begeleidende dansers, een geweldige zangperformance neer. Ook Deon bewees zich een waar podiumbeest met een wel zeer scherp gevoel voor entertainment. Met zijn nummer 'Every little thing called love' wist hij het publiek te overtuigen van zijn kwaliteit. De jury prees de enorme groei die de kandidaten tijdens de laatste live shows lieten zien.

Droom

'Ik had nooit kunnen dromen of bedenken dit te mogen winnen en samen met twee geweldige schatten in RED te mogen staan.', aldus een stralende Deon die in Hilversum de opleiding Sport en Bewegen volgt.

RED

De naam voor de groep is RED geworden. 'Een lekker korte en stoere naam', vindt Steffie. 'Als ik aan Popstars denk, heb ik gelijk een associatie met de kleur rood. Dus die naam die klopt'.

Podium voor talent

Wat er nu allemaal op het drietal afkomt, weten ze nog niet goed. 'Eerst maar eens flink feesten', aldus Steffie . Na de kerstvakantie zal er op school nog een vervolg aan dit feestje worden gegeven samen met studenten van deze heel bijzondere ROCvA-talenten.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster.

Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc's die ons land telt.

http://www.rocva.nl