Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 20-12-2008

Man aangehouden voor mishandeling dochter

FIJNAART: Vrijdag meldden zich een moeder met haar dochter op het politiebureau voor het doen van aangifte van huiselijk geweld. De 17-jarige dochter verklaarde die vrijdag rond 18.00 uur mishandeld te zijn door haar vader in haar ouderlijk huis in Fijnaart. De vader zou haar op de grond hebben geduwd en haar hebben geschopt. Het meisje hield hieraan pijnlijke plekken over. De politie nam aangifte op en hield de 53-jarige vader van de aangeefster aan. Hij is in verzekering gesteld. Hij verklaarde uit verweer te hebben gehandeld, omdat het meisje hem mishandelde.

Zoon aangehouden voor mishandeling ouders

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zaterdag om 05.00 uur een 32-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling van zijn ouders. De man werd in de Kamperfoeliestraat aangehouden. Eerder die nacht, rond 03.00 uur, kreeg de politie een melding met het verzoek naar de Antwerpsestraatweg te komen in verband met een mishandeling. In een pand bleken een 56-jarige vrouw en haar 59-jarige man uit Lepelstraat te zijn mishandeld door hun zoon. De man had beide ouders geslagen en beiden hielden hieraan verwondingen in het gezicht over. De politie ging op zoek naar de dader en trof hem enige tijd later aan. De verdachte is ingesloten. Van de gedupeerden zal aangifte worden opgenomen.

Beschonken bestuurder rijdt tegen boom

STEENBERGEN: Een getuige meldde zaterdag om 04.20 uur een ongeval op de Gastelseweg. Een automobilist was hier tegen een boom aan gereden en vervolgens in een sloot terecht gekomen. De 25-jarige automobilist uit Steenbergen bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 740 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen tijdens uitgaan

ROOSENDAAL: Om 02.30 uur werden een 19-jarige en een 18-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden op de Markt. De twee, bekenden van elkaar, hadden ruzie met elkaar gekregen. Dit eindigde in een strubbeling. De politie greep in en hield hen aan. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld met een bekeuring voor vechten op de openbare weg.

Ook rond 02.30 uur werd een 21-jarige man uit Hoeven door de portier van een horecagelegenheid op de Markt betrapt op bezit van cocaïne en poppers. De drugs zijn in beslag genomen door de politie en de man is aangehouden.

Dronken automobilist vernielt eigen auto

BERGEN OP ZOOM: Een getuige meldde vrijdag even voor middernacht dat er een auto midden op straat stond in de Ravelstraat. De bestuurder zou zijn weggelopen nadat hij het voertuig had vernield. De politie trof het voertuig aan en ging naar de woning van de eigenaar. De 24-jarige man verklaarde dat hij zonder benzine was komen te staan. Hierna had hij diverse keren tegen het voertuig aan geschopt en geslagen. De man had verwondingen aan zijn handen door de
vernielingen. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en werd onderworpen aan een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 810 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het voertuig is weggetakeld.

VHT bekeurt en vordert vier rijbewijzen in

TILBURG: Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdag door middel van drie motoren en een videosurveillancevoertuig gecontroleerd op meerdere plaatsen in de regio Midden en West Brabant, waaronder Oosterhout, Dussen, Eethen, Heijningen en Tilburg.

Er zijn 2 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder helm, 3 voor het negeren van rood licht, 12 voor het overschrijden van de maximum snelheid, 3 voor niet handsfree bellen, 2 voor het niet volgen van de aangegeven rijrichting en het niet opvolgen van een inhaalverbod. Er zijn ook vier rijbewijzen in gevorderd.
In Meeuwen is een rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die de maximum snelheid overschreed met 59 km/u. Ook reed de bestuurder de verkeerde kant op op een rotonde.
In Eethen werd een bestuurder van een bromfiets aangehouden. De beginnend bestuurder blies 260 ug/.
Het rijbewijs van een bestuurder die in Heijningen op de Sabinaweg 115 km/u reed waar maximaal 50 km/u is toegestaan.
In Waalwijk werd op de A59 een bestuurder betrapt die 135 km/u reed in plaats van de toegestane 70 km/u.
In Tilburg werd op de Kempenbaan een automobilist staande gehouden die met 145 km/u over de Kempenbaan reed. Op deze weg mag 70 km/u worden gereden.

Tweetal aangehouden voor dealen softdrugs

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie hield vrijdag tegen middernacht twee personen aan na het dealen van softdrugs. De twee werden in de Dunantstraat gezien door politiemensen. Ze vertrokken en werden beiden in de omgeving aangehouden. De 21-jarige Belg bleek 17 gram hasj te hebben gekocht. De drugs zijn in beslag genomen en de man is na verhoor en betaling van een boete van 180,- in vrijheid gesteld.

De 27-jarige man uit Roosendaal die wordt verdacht van de verkoop van de hennep is aangehouden. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden in een auto en was in bezit van 56 gram hasj en enkele grammen hennep. De man bleek een vonnis te hebben openstaan van 600,-, welke hij niet kon betalen. De man zal daarom voor 12 dagen worden ingesloten.
Voor het dealen van drugs krijgt de verdachte een dagvaarding en een gebiedsverbod van 8 weken. Hij ontkende tijdens verhoor alle
beschuldigingen en verklaarde dat de hasj voor eigen gebruik was.

Automobilist onder invloed veroorzaakt ongeval

ZEVENBERGEN: Een getuige meldde vrijdagavond om 20.45 uur dat er een oudere man van de weg was geraakt op de Westrand. De automobilist was hier tegen een auto aangereden, die uit tegengestelde richting aan kwam rijden. De voertuigen schampten elkaar en raakten beiden
beschadigd. De 69-jarige man uit Prinsenbeek bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is aangehouden. Uit een ademanalyse kwam een uitslag van 485 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur. Zijn auto is weggetakeld. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden
opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-12-2008 13:23 | © Regio Midden en West Brabant |