Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 20-12-2008

Zes aanhoudingen tijdens horecanacht

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag was er veel publiek op de been in de binnenstad van Tilburg. Een 23-jarige Tilburger is op de Heuvel aangehouden voor mishandeling van een portier. Een 24-jarige Tilburger is op het Piusplein aangehouden voor mishandeling van een barman van een horecagelegenheid. Eerder op de avond, rond 21.30 uur werd op het Piusplein een 20-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling van een medewerker van een eetgelegenheid. De drie verdachten komen in aanmerking voor een 'weekendje weg'.
Verder hield de politie een man aan die nog een vonnis op had staan. Ook werd een aanhouding verricht na een vechtpartij. De gedupeerde wilde hierbij geen aangifte doen.

In de Piusstraat werd rond 03.45 uur een 31-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd
gecontroleerd omdat hij zonder verlichting in een auto reed. Op het politiebureau kwam uit een ademanalyse een uitslag van 760 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

Tijdens de horecanacht zijn 12 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 5 voor wildplassen, 1 voor onrechtmatig parkeren op een
invalidenparkeerplaats, 1 voor fietsen zonder verlichting, 1 voor rijden met mistlicht, 1 voor baldadigheid, 1 voor niet op eerste vordering tonen van een kentekenbewijs, 1 voor rijden op het trottoir,
1 voor het niet volgen van de aangegeven rijrichting.

Horecabezoeker aangehouden na mishandeling

MOERGESTEL: De politie hield zaterdag even na middernacht een
18-jarige man uit Moergestel aan voor mishandeling van een 17-jarige jongen uit Haaren. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Rootven. De verdachte werd door de
beveiliging buiten gezet en hier aangehouden door de politie. De aangever werd in het gezicht geslagen en hield hieraan lichte
verwondingen op. De verdachte is ingesloten.

Man aangehouden na ongeval

HILVARENBEEK: De politie hield vrijdag om 21.45 uur een 22-jarige man uit Hilvarenbeek aan na een ongeval. De man reed tegen een
lantaarnpaal aan en kwam in de sloot terecht. Hij bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 285 ug/l. De beginnend bestuurder kreeg een rijverbod van 3 uur. De man bleef ongedeerd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

VHT bekeurt en vordert vier rijbewijzen in

TILBURG: Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdag door middel van drie motoren en een videosurveillancevoertuig gecontroleerd op meerdere plaatsen in de regio Midden en West Brabant, waaronder Oosterhout, Dussen, Eethen, Heijningen en Tilburg.

Er zijn 2 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder helm, 3 voor het negeren van rood licht, 12 voor het overschrijden van de maximum snelheid, 3 voor niet handsfree bellen, 2 voor het niet volgen van de aangegeven rijrichting en het niet opvolgen van een inhaalverbod. Er zijn ook vier rijbewijzen in gevorderd.
In Meeuwen is een rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die de maximum snelheid overschreed met 59 km/u. Ook reed de bestuurder de verkeerde kant op op een rotonde.
In Eethen werd een bestuurder van een bromfiets aangehouden. De beginnend bestuurder blies 260 ug/.
Het rijbewijs van een bestuurder die in Heijningen op de Sabinaweg 115 km/u reed waar maximaal 50 km/u is toegestaan.
In Waalwijk werd op de A59 een bestuurder betrapt die 135 km/u reed in plaats van de toegestane 70 km/u.
In Tilburg werd op de Kempenbaan een automobilist staande gehouden die met 145 km/u over de Kempenbaan reed. Op deze weg mag 70 km/u worden gereden.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-12-2008 13:27 | © Regio Midden en West Brabant |