Ingezonden persbericht

Persbericht VVD-Bodegraven:

VVD-Bodegraven vindt bestuurscrisis zorgelijk.

De VVD-Bodegraven maakt zich grote zorgen om de ontstane situatie nu drie voormalige coalitiepartijen (Beter Bodegraven, ChristenUnie, en Groen Links) het vertrouwen in de PvdA hebben opgezegd. "De coalitie had geen vertrouwen meer in elkaar. Beter Bodegraven bleek afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering, ondanks veelvuldig aandringen, niet te kunnen aangeven waarom zij het vertrouwen in de PvdA had opgezegd. Maar Bodegraven heeft wel een krachtig bestuur nodig", aldus woordvoerder en fractievoorzitter Jan-Christiaan Goudbeek.

Dat de coalitie uiteindelijk als geheel is geïmplodeerd stelt de VVD-Bodegraven niet tevreden. "De 'brekende partijen' Beter Bodegraven, ChristenUnie en Groen Links hebben de belangen van de gemeente Bodegraven en haar inwoners ondergeschikt gemaakt aan een politieke afrekening met de PvdA en in het bijzonder wethouder Bouwens", gaat Goudbeek verder, "een weinig constructieve situatie."

Op voorstel van de SGP zal de PvdA leidend zijn bij de verkenning tot de vorming van een nieuw college. De contouren daarvan zullen binnenkort zichtbaar worden. Op 23 december komt de gemeenteraad bijeen om de bevindingen van de PvdA te bespreken. "Wij hopen dat er snel een goede oplossing komt " besluit Goudbeek, "Bodegraven heeft juist in dit soort tijden baat bij een soepel functionerend gemeentebestuur."

Einde persbericht.

Noot,

Ingezonden persbericht