Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 20-12-2008 o Persberichten district II

VERDACHTE VAN BEDREIGING AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 44-jarige man uit Beekbergen is op 19 december in zijn woonplaats aangehouden en dezelfde dag aan de politie in Gorinchem overgedragen. De man wordt ervan verdacht een 78-jarige man uit Papendrecht op 5 december met de dood te hebben bedreigd. Ook zou de man bedreigingen naar een dochter van de Papendrechter hebben geuit. De verdachte had in het verleden met haar een relatie, die op een gegeven moment uit ging. Sindsdien valt hij hen regelmatig lastig, met de doodsbedreiging van begin december als triest dieptepunt. De man is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

GEWOND NA AANRIJDING
ALBLASSERDAM Een 44-jarige man uit Papendrecht is vrijdagavond 19 december lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Hoogendijk en Nieuwland Parc. Vanuit het Nieuwland Parc kwam een automobilist in een personenauto aanrijden en verleende geen voorrang aan het slachtoffer die op zijn scooter kwam aanrijden vanuit de richting van Alblasserdam. Het slachtoffer is door de ambulance met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

VERDACHTE VAN VECHTPARTIJ AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft vrijdagavond 19 december in het Laantje een 26-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij die avond in de Peulenstraat. Daarbij zou hij na afloop van een kerstborrel met twee mannen hebben gevochten. Toen de politie ter plaatse kwam was de verdachte net weggerend. Met behulp van een getuige kon de man snel worden opgespoord en worden aangehouden. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld. De man wordt nog gehoord.

AANHOUDING VERNIELING
GORINCHEM Twee mannen van 19 en 24 jaar, beiden afkomstig uit Gorinchem, zijn vrijdagavond 19 december aangehouden in de Brugstraat. Zij worden ervan verdacht dat zij een ruit van een snackbar aan de Hoogstraat hebben vernield. Zij zouden hebben geschopt tegen de ruit. De verdachten konden worden aangehouden met de hulp van een getuige. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten en nog worden gehoord.

RIJBEWIJS KWIJT EN DIVERSE BEKEURINGEN
GORINCHEM Een 26-jarige man is zaterdagnacht 20 december bij een controle op de Stationsweg zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man bleek een promillage te hebben 1,9 waar bij een ervaren bestuurder maximaal 0,5 is toegestaan. De verdachte reed in een bestelbusje met in totaal zes passagiers. In de bestuurderscabine droeg niemand een gordel, waarvoor alle betrokkenen een bekeuring kregen. Daarnaast zaten er nog vier mannen achter in de laadruimte. Ook zij kregen een bekeuring voor het niet dragen van een gordel. De bestuurder kreeg op zijn beurt ook nog een bekeuring voor het vervoeren van personen in een gesloten laadruimte.