Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-12-2008 o Persberichten district I

VERKEERSONGEVAL IN DRECHTTUNNEL
DORDRECHT Op de A16 in de Drechttunnel richting Breda heeft heeft op 19 december een verkeersongeval plaatsgevonden. Door nog onbekende oorzaak verloor een 31-jarige automobiliste uit Den Haag de macht over het stuur om tegen de wand tot stilstand te komen. Doordat de vrouw mogelijk nekletsel had, heeft de brandweer haar uit haar auto bevrijd door het dak los te knippen. De vrouw is naar een ziekenhuis vervoerd. Ze bleek alleen flinke spierpijn te hebben. De rechter tunnelbuis is enkele uren voor alle verkeer afgesloten geweest, wat lange files tot gevolg had. De Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid verricht technisch onderzoek naar het ongeval.

HELING
DORDRECHT De politie zag vrijdagavond 19 december over de Voorstraat een groepje fietsers aankomen rijden zonder verlichting. Nadat de groep was staande gehouden, bleek dat een 13-jarig meisje uit de groep reed op een fiets die in 2005 was gestolen in Zeeland. Daarop heeft de politie het meisje aangehouden en de fiets in beslag genomen. Na verhoor van het meisje en haar vader hebben zij afstand gedaan van de fiets.

OPENLIJK GEWELD EN VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft vrijdagavond 19 december een tweetal vrouwen van 20 jaar uit Dordrecht en Vlissingen aangehouden. De vrouwen hadden zich in de Hallincqlaan schuldig gemaakt en vernieling en openlijk geweld. Zij schopten tegen verschillende autos. Toen ze daarop werden aangesproken door bewoners, gooiden de verdachten wijn in hun gezicht en begonnen ze te vechten. De bewoners wisten uiteindelijk de vrouwen onder controle te krijgen en belden de politie. Die heeft de vrouwen meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

AANHOUDING VECHTPARTIJ
DORDRECHT De politie kreeg zaterdagnacht 20 december een melding van de beveiligers van een horecagelegenheid aan de Tolbrugstraat, dat zij een groep bezoekers buiten de deur hadden gezet in verband met een eerdere vechtpartij. Om deze groep de buurt uit te geleiden, werden het horecateam van de politie en een hondengeleider ingezet. Vrijwel de gehele groep besloot daarop te vertrekken. Eén persoon voldeed niet aan het bevel van de politie om te vertrekken en reageerde ook niet op de inzet van de politiehond. Deze persoon, een 29-jarige man uit Papendrecht, werd uiteindelijk nabij het Scheffersplein aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.