Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Drie mannen aangehouden rijden onder invloed | |
De politie heeft tussen vrijdagavond 19 december en zaterdagochtend 20 december drie mannen uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Van één van de mannen werd het rijbewijs ingevorderd.

Op vrijdagavond werd omstreeks 20:30 uur een 40-jarige uit Apeldoorn op de Kayersdijk gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 0,8.

Even later, omstreeks 20:45, uur werd op de Marchantstraat een 38-jarige aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook deze man blies een promillage van 0,8.

In de nacht van vrijdag op zaterdag viel een 39-jarige automobilist op doordat hij met hoge snelheid reed. Hij werd omstreeks 01:25 uur op de Uraniumweg naast de kant van de weg gezet en bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de man een promillage van 2,1. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Tegen de drie mannen is proces-verbaal opgemaakt.
|     |Apeldoorn - Twee mensen gewond na aanrijding              |

Een 25-jarige vrouw en een 35-jarige man uit Zutphen raakte vrijdagochtend 19 december gewond nadat zij in aanrijding kwamen met een auto op een parkeerplaats aan de Albert Schweitzerlaan in Apeldoorn. Beide werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 27-jarige automobilist reed op de parkeerplaats achteruit en zag daarbij de twee mensen over het hoofd. Hierbij raakte de 25-jarige vrouw en de 35-jarige man gewond. Het gebeurde op de parkeerplaats van het Lukas ziekenhuis waardoor de ambulance snel ter plaatse was en de twee mensen meenam voor onderzoek.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(



(

---- --