Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 20-12-2008

Minderjarige automobilist en dief politiespullen aangehouden

TERHEIJDEN: De politie hield op zaterdag even na 01.00 uur een 17-jarige jongen uit Terheijden aan op de Zeggelaan. De jongen was als bestuurder van een auto aangehouden. De minderjarige was uiteraard niet in bezit van een geldig rijbewijs en bleek tevens onder invloed van alcohol. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 170 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 2 uur en is na verhoor in vrijheid gesteld. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding. De jongen reed in de auto van zijn ouders op het moment van aanhouding.

Bij de verdachte in de auto zat een 18-jarige man uit Terheijden. Hij kon op het politiebureau plaatsnemen in een wachtruimte om te wachten op de eerdergenoemde verdachte. De man vond het hierbij nodig om uit een vitrine meerdere voorwerpen weg te nemen. Ook nam hij uit het politiebureau een zaklamp weg. Hierop is ook de 18-jarige man
aangehouden voor diefstal. Hij verklaarde het wel stoer te vinden om spullen uit het politiebureau weg te nemen. De man is ingesloten.

Beschonken bestuurder veroorzaakt ongeval met letsel

GILZE: De politie hield zaterdag aan de Nerhoven een 51-jarige man uit Riel aan voor rijden onder invloed. De man reed rond 01.15 uur over de Burgemeester Letchertweg in de richting van de kruising met de Nerhoven en zag volgens zijn eigen verklaring te laat dat het
verkeerslicht op rood stond en er een auto voor hem stil stond. Er ontstond een aanrijding. De 45-jarige vrouw uit Gilze die het voertuig bestuurder liep nekletsel op door de klap. Ze is onderzocht door ambulancepersoneel en mocht hierna naar huis.
De 51-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol en is
aangehouden. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 695 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

VHT bekeurt en vordert vier rijbewijzen in

TILBURG: Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdag door middel van drie motoren en een videosurveillancevoertuig gecontroleerd op meerdere plaatsen in de regio Midden en West Brabant, waaronder Oosterhout, Dussen, Eethen, Heijningen en Tilburg.

Er zijn 2 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder helm, 3 voor het negeren van rood licht, 12 voor het overschrijden van de maximum snelheid, 3 voor niet handsfree bellen, 2 voor het niet volgen van de aangegeven rijrichting en het niet opvolgen van een inhaalverbod. Er zijn ook vier rijbewijzen in gevorderd.
In Meeuwen is een rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die de maximum snelheid overschreed met 59 km/u. Ook reed de bestuurder de verkeerde kant op op een rotonde.
In Eethen werd een bestuurder van een bromfiets aangehouden. De beginnend bestuurder blies 260 ug/.
Het rijbewijs van een bestuurder die in Heijningen op de Sabinaweg 115 km/u reed waar maximaal 50 km/u is toegestaan.
In Waalwijk werd op de A59 een bestuurder betrapt die 135 km/u reed in plaats van de toegestane 70 km/u.
In Tilburg werd op de Kempenbaan een automobilist staande gehouden die met 145 km/u over de Kempenbaan reed. Op deze weg mag 70 km/u worden gereden.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-12-2008 13:56 | © Regio Midden en West Brabant |