Nederlandse Tafeltennisbond


Voorstel talentontwikkeling en begroting NTTB goedgekeurd

De bondsraadvergadering van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) heeft zaterdag in Zeist tijdens de verdaagde bijeenkomst ingestemd met onder meer het aangepaste voorstel talentontwikkeling- en herkenning en de totale begroting voor 2009.

Aangepast voorstel talentontwikkeling- en herkenning Zowel de Bondsraad (BR), de afdelingen, het ledenberaad topsport als het Hoofdbestuur (HB) hebben zich in een eerder stadium uitgesproken voor de uitgangspunten van het nieuwe topsportbeleid. In het nieuwe voorstel heeft het HB aan de BR voorgesteld om de taken die de nieuwe uitgangspunten met zich meebrengen te splitsen in een landelijk gedeelte en activiteiten die door iedere afdeling zelf georganiseerd kunnen worden.

Voor het landelijk gedeelte heeft de BR ingestemd met een voorgestelde contributieverhoging van EUR1,50 per jaar per lid. De afdelingen gaan, met steun van de landelijke organisatie, in navolging hiervan bekijken welke kosten nodig zijn om de uitgangspunten in hun afdeling toe te passen.

Begroting 2009
De totale NTTB-begroting voor 2009 is goedgekeurd. U kunt hier het aangepaste contributie overzicht bekijken.

Voorstel bestuurlijke vernieuwing
Tijdens de vergadering is er ingestemd met acht voorgestelde functiezetels voor de bondsraad nieuwe stijl.

Voorstel opzet Eredivisies
Het voorstel van het Hoofdbestuur is na een aanpassing aangenomen. De finales van de Eredivisie play-offs bij de dames en heren zullen worden gespeeld op neutraal terrein en zullen gaan over één duel. De halve finales zullen gaan over twee duels (in plaats van best-of-three) en worden gespeeld volgens het principe van een thuis- en een uitduel.

NTTB/HH