Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Fitste Hoogvlieters ontvangen een prijs

Project Fitste Buurt feestelijk afgesloten

Op donderdag 18 december is De Fitste Buurt in Hoogvliet feestelijk afgesloten in LCC De Zevensprong. In afwachting van de stedelijke strijd in januari zijn alvast de Hoogvlietse teams in het zonnetje gezet door de deelgemeente en de sponsors. Yvette Petronilia en Shu Zen Yang, de fitste personen uit de twee teams, ontvingen van De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut en Achmea healthCenters een abonnement voor een half jaar onbeperkt sporten. Daarnaast bood de deelgemeente de teams een workshop leefstijlen aan.

Winnaars van de Fitste Buurt

Sinds 27 oktober jl. strijden 40 Hoogvlieters in twee teams om de titel van de Fitste Buurt. Het gaat om een stedelijk project van de GGD Rotterdam Rijnmond, Becel Unilever, Sport en Recreatie Rotterdam en de deelgemeenten Feijenoord en Hoogvliet. In Hoogvliet is het project onderdeel van een breder programma waarin de deelgemeente een gezonde leefstijl wil stimuleren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de gezondheid van Hoogvlieters een punt van zorg is.

De twee teams verzamelden punten door deelname aan verschillende activiteiten:

· Wekelijks fitnessen bij Achmea healthCenters of De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut, die fikse kortingen hebben gegeven aan deelnemers van dit project.

· Wekelijks wandelen onder leiding van een trainer Sportief Wandelen.

· Deelname aan Voedingsvoorlichtingen en Workshop Gezond koken in de feestdagen.