Gemeente Lelystad

Energize! trekt veel bezoekers

De klimaat- en energiebeurs Energize, die zaterdag 20 december voor het eerst is gehouden in het stadhuis van Lelystad, was een groot succes. Ongeveer 500 bezoekers kwamen energie opdoen op de beurs.

Oefening baart kunst

Er waren verschillende stands voor zonnecollectoren, energiezuinige installaties, bouwen en verbouwen. Ook konden de bezoekers informatie krijgen over hoe zij hun huis helemaal passief kunnen maken, kortom dat er (bijna) geen energie meer nodig is voor het verwarmen van de woning.

De stand van het Centrum voor Biologische Landbouw Flevoland was een echte trekker. Hun kok maakte ter plekke heerlijke biologische hapjes voor de bezoekers. En dat het nieuwe rijden toch nog niet heel makkelijk is, ontdekten de bezoekers die plaats namen in de rijsimulator van Het Nieuwe Rijden. Maar oefening baart kunst, want na een paar rondjes kregen de meeste bezoekers het goed in de vingers. Ook Het GOED had prachtige producten bij zich. Na alle opgedane indrukken was het heerlijk uitrusten in de koffiecorner.

Prijswinnaars

Buiten sprongen de kinderen er lustig op los, op het grote springkussen voor de ingang. Na verloop van tijd liepen er ook flink wat leuke diergezichtjes rond (door de schmincker) met hier en daar wat suikerspin. En een aantal mensen ging met een prachtige prijs naar huis. Wethouder Jenneken Nuijt van Milieu reikte een drietal prijzen uit. Namelijk een fiets, beschikbaar gesteld door Halfords t.w.v. 400,-, een energieprestatieadvies voor de woning t.w.v. ± 300,- door Energie Management BV uit Lelystad en een drietal biologische kerstpakketten van het Centrum voor Biologische Landbouw.


---