Politie Haaglanden

Extra persbericht 22 december

Haaglanden, 22-12-2008

Politie Haaglanden pakt vernielingen rond jaarwisseling aan

Hulp van bewoners is daarbij essentieel

Haaglanden - Oud en nieuw is een feest in elke gemeente. De gemeenten in de regio, het Openbaar Ministerie en Politie Haaglanden treffen tal van maatregelen om de jaarwisseling feestelijk te laten verlopen. De politie is erop gespitst om vernielers en onruststokers die de jaarwisseling verstoren direct aan te houden. Daarbij is de hulp van inwoners meer dan welkom. Politie Haaglanden is namelijk gebaat bij zoveel mogelijk informatie die kan leiden tot het aanhouden van mogelijke verdachten.

Feestelijk het nieuwe jaar inluiden met vuurwerk en proosten op het jaar dat voor ons ligt. Daar draait het allemaal om tijdens de jaarwisseling. Helaas verloopt oud en nieuw niet overal alleen maar feestelijk. Mistanden overschaduwen een feest dat vooral gezellig moet zijn. Afvalbakken, ander straatmeubilair en autos werden het afgelopen jaar in brand gestoken of vernield. Ook kregen hulpverleners te maken met geweld. Zaken die niet getolereerd kunnen worden; oud en nieuw moet een feest zijn voor iedereen.

De politie heeft uw hulp nodig. Weet u iets over vernielingen, brandstichtingen of geweld of weet u hierbij betrokken is? Geef dit dan door aan de politie op straat, aan de wijkagenten. Bellen kan uiteraard 24 uur per dag via 0900 8844. Liever Anoniem? Dat kan uiteraard ook. Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. Help mee vernielingen en andere ongeregeldheden in uw gemeente te stoppen zodat iedereen terug kan kijken op een fantastische jaarwisseling.

Politie Haaglanden wenst alle inwoners een mooie jaarwisseling zonder rotzooi en ellende!