Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 08.50 uur

Utrecht, 22-12-2008

Verdachte situatie
NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van zondag 21 op maandag 22 december op de Hildo Kropstraat een 23-jarige man uit IJsselstein en een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden, die zich verdacht gedroegen bij een drugspand.

Die nacht omstreeks 00.15 uur zagen agenten een groepje van 7 personen uit het drugspand komen. Toen de politie die personen wilden controleren, zetten ze het op een lopen. De agenten zetten de achtervolging in. Een paar honderd meter verderop werden de IJsselsteiner en de Utrechter in de kraag gegrepen. De IJsselsteiner beledigde een agent en uitte bedreigingen naar deze. Daarvoor maakt de politie proces-verbaal tegen hem op. De Utrechter gaat vrijuit. Beide verdachten hadden geen verdovende middelen bij zich.

Te veel op
NIEUWEGEIN De politie heeft zondagavond 21 december op de Weg naar de Poort een 72-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden, die te veel had gedronken.

De man werd die avond om 18.55 uur gecontroleerd. De blaastest viel voor hem negatief uit en hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 625 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.