Politie Utrecht

Persbericht Rijn & Venen, 08.55 uur

Utrecht, 22-12-2008

Agressieve man aangehouden

HARMELEN De politie heeft zondagavond 21 september, om 19.30 uur, op de Mauritshof in Harmelen een 23-jarige man uit die plaats aangehouden, die was eerder op de avond doorgereden bij een aanrijding ter hoogte van Eemnes.

Toen de politie bij de verdachte aan de deur kwam, werd de man agressief en bedreigde de agenten. Hij sloeg met een stoel en een staaflantaarn. Een agent moest pepperspray gebruiken om zichzelf in veiligheid te brengen. Omdat de agenten in de woning van de verdachte een doos met een pistool zagen liggen, werd het Arrestatieteam erbij geroepen. De verdachte wachtte het Arrestatieteam op met een honkbalknuppel.

Toen het Arrestatieteam op het punt stond de woning binnen te treden, kreeg de verdachte versterking van vier personen. De agenten haalden het viertal weg bij de woning en op dat moment kwam de verdachte naar buiten. Hij werd aangehouden door leden van het Arrestatieteam.

De honkbalknuppel en het pistool van de verdachte werden in beslag genomen. De verdachte werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.